Louise Penny: Kuolema kiitospäivänä

Kuolema kiitospäivänä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Louise Pennyn esikoisteos ilmestyi suomeksi jo toistamiseen, edellisen kerran rikoskomisario Armand Gamachen tutkimuksiin päästiin vuonna 2008, kun WSOY julkaisi kirjan Sapo-sarjassa nimellä Naivistin kuolema. Silloin sarjan julkaisu jäi kakkososaan, saapa nähdä kuinka pitkälle Bazar tällä kertaa suomentaa nyt jo 15-osaiseksi venynyttä sarjaa.

Gamache matkustaa joukkioineen Three Pinesin pikkukylään, jossa hengestään on päässyt seitsemänkymppinen Jane Neal, taidemaalausta harrastanut opettaja. Kuolemantapaus herättää kysymyksiä: Nealin ruumiista löytyy nuolen jättämä reikä. Onko kyseessä metsästysonnettomuus vai murha? Jos kyseessä on murha, kuka haluaisi tappaa kaikkien rakastaman Nealin?

Ajoituskin herättää mielenkiintoa. Jane Neal on ollut yksityinen henkilö, joka on maalannut paljon, mutta ei ole aikaisemmin näyttänyt maalauksiaan kenellekään. Nyt Neal antoi ensimmäistä kertaa teoksensa tarjolle taideseuran näyttelyyn. Lisäksi Neal ei koskaan päästänyt ketään kotiinsa keittiötä tai eteistä pidemmälle, ja nyt Neal oli ensimmäistä kertaa poikkeamassa tästä säännöstä – liittyvätkö nämä yllättävät käänteet kuolemaan jollain tapaa?

Kuolema kiitospäivänä on leppoisa murhatutkimus, jossa nautitaan pikkukylän rauhallisesta tunnelmasta ja komisario pohdiskelee tutkimustaan paikallisten asukkaiden kanssa lasillisen äärellä bistrossa. Armand Gamachekin on mukavan mutkaton päähenkilö, jolla ei ole ristiriitoja perheensä kanssa tai päihdeongelmia.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 001 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...