Douglas Coupland: Eleanor Rigby

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kuten nimestä voi päätellä, Eleanor Rigby kertoo yksinäisyydestä. Liz Dunn on yksinäinen ihminen, joka asuu steriilissä asunnossa, eikä tee elämällään mitään. Juuri kun Liz päättää etsiä elämäänsä rauhaa, tyhjästä ilmaantuu nuori mies. Mies on tuotu sairaalaan ja hänellä on ranneke, jonka mukaan hätätapauksessa Liziin on otettava yhteyttä. Kas kummaa, Lizin elämä kääntyy täysin päälaelleen.

Kirja alkaa vähän niin ja näin, mutta mitä pidemmälle kirjaa pääsin, sitä tärkeämpää oli jatkaa eteenpäin. Lopulta luin koko kirjan parilla istumalla. Pidin lukemastani: kirja on sopivan erikoinen, yllättävä, hauska ja koskettava. Käänteet ovat suorastaan absurdeja, mutta juuri siksi Eleanor Rigby onkin niin nautinnollista luettavaa. Eri aikatasoilla liikkuva kirja edistää eri juonilinjoja juuri sopivassa tahdissa, jotta lukija haluaa koko ajan saada vähän lisää.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

 1. Bloginne on valittu ”Purpose”-meemiin.

  Säännöt ovat tälläiset:

  1. You have to nominate 5 blogs, which havent had awards before.
  Ojenna tunnustus viidelle blogille.
  2. Each of the blogs must have a purpose!
  Joilla on mielestäsi tarkoitus!
  3. The nominated blogs must make a link back to this page!
  Nimetyn tulee linkittää tänne.
  4. The logo from the award must be put on their blog and it must link back to this blog.
  Prenikan tulee näkyä blogissa ja siitä voi linkittää blogiini (jos haluaa osallistua).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 860 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...