Douglas Coupland: Eleanor Rigby

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kuten nimestä voi päätellä, Eleanor Rigby kertoo yksinäisyydestä. Liz Dunn on yksinäinen ihminen, joka asuu steriilissä asunnossa, eikä tee elämällään mitään. Juuri kun Liz päättää etsiä elämäänsä rauhaa, tyhjästä ilmaantuu nuori mies. Mies on tuotu sairaalaan ja hänellä on ranneke, jonka mukaan hätätapauksessa Liziin on otettava yhteyttä. Kas kummaa, Lizin elämä kääntyy täysin päälaelleen.

Kirja alkaa vähän niin ja näin, mutta mitä pidemmälle kirjaa pääsin, sitä tärkeämpää oli jatkaa eteenpäin. Lopulta luin koko kirjan parilla istumalla. Pidin lukemastani: kirja on sopivan erikoinen, yllättävä, hauska ja koskettava. Käänteet ovat suorastaan absurdeja, mutta juuri siksi Eleanor Rigby onkin niin nautinnollista luettavaa. Eri aikatasoilla liikkuva kirja edistää eri juonilinjoja juuri sopivassa tahdissa, jotta lukija haluaa koko ajan saada vähän lisää.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 236 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...