Timo Parvela: Ella ja Paterock

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Timo Parvelan Ella ja Paterock -kirjasta on äskettäin teattereihin tulleen elokuvan myötä julkaistu myös uusintapainos, johon on liitetty väriliite elokuvan tekoon liityvistä kuvista.

Ellan elämä kulkee kirjassa tuttua rataa, on mukavia ystäviä, luokka ja opettaja. Huolia alkaa kuitenkin kerääntyä taivaalle, sillä Patea uhkaa luokalle jääminen kertotauluvaikeuksien vuoksi ja opettajalla on hermot kireällä, sillä hänen vaimonsa uhkaa häätää opettajan koirineen pois kotoa.

Onneksi Ellan luokka keksii tuttuun tapaansa ratkaisun ongelmaan kuin ongelmaan, ja Patesta päätetään tehdä rokkistara kertotaulun välttämiseksi, Tuukasta hänen managerinsa ja opettajan asunto-ongelmat ratkeavat tietysti, kun hänelle hankitaan laiva. Kuten arvata saattaa, kaikki ei kuitenkaan suju ihan suunnitelmien mukaisesti ja hulvatonta menoa on luvassa.

Ella-kirjat ovat suosionsa ansainneet, sillä niiden lukemisesta nauttivat niin lapset kuin aikuiset. Molemmat osapuolet saavat lukiessa nauraa, joskin usein eri syistä. Timo Parvela osaa hienosti liittää huumorin osaksi kerrontaansa, sortumatta silti vitsikkyyden ylikorostamiseen. Teksti on sujuvaa ja helppolukuista, mutta juoni tuntuu silti mietityltä. Ei ihan mitätön saavutus lastenkirjalle.

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...