Ken MacLeod: Engine City

Osta kirja itsellesi

Engines of Light -trilogian päättävä Engine City on vauhdikas päätös nopeatempoiselle sarjalle. Maan kosmonautit päätyvät Nova Babyloniaan ja pistävät sielläkin asiat sekaisin.

Tarina kiitää kenties turhankin nopeasti, välillä poukkoillaan paikasta toiseen niin, että heikottaa. Maailma on kuitenkin kiehtova ja isompaan rooliin nousevat muukalaiset, joiden invaasiota Dark Lightissä pelättiin, ovat mielenkiintoista väkeä.

Kokonaisuudessaan kosmonautti Matt Cairnsin tarina on omaperäinen ja hyvä. Iain Banksin ja Alastair Reynoldsin tasolle se ei yllä, mutta nopealukuiseksi scifi-viihteeksi se on vallan riittävä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. McLeodin nimi on kyllä tuttu. En tiennyt hänen olleen Glsgow’n ylopistossa. Työpaikallani Suomalaisen Kirjallisuuden Seurassa on useampikin kyseisen yliopiston englanninkielinen esite.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...