Jörn Donner ja Rafael Donner: Ennen kuin olet poissa : kirjeitä pojalta isälle, isältä pojalle

Ennen kuin olet poissa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kun olin lukenut Rafael Donnerin Ihminen on herkkä eläin, kiinnostuin myös tästä kirjeenvaihto-opuksesta. Vaikka en siis ole lukenut ennen Jörn Donneria, niin nyt luin, kun paneuduin hänen vastauskirjeisiinsä pojalleen Rafaelille.

Kirjan nimi on jotenkin herkkä, koskettava, Ennen kuin olet poissa. Se kertoo, että jotain on vielä tehtävä, selvitettävä. Isä Jörn on jo iäkäs ja on hyvin tiedossa, ettei varmasti enää kauan elä. Vielä on mahdollisuus kysyä jotain. Poika kirjoittaa kirjeen isälleen ja kyselee siinä yhtä sun toista. Isä vastaa. Näin mennään koko kirja ja siinä avautuu isän ja pojan suhde.

Asioista puhutaan suoraan ja kaunistelematta. Jörn kertoo pojalleen elämästään, lapsuudesta asti, miten sen on kokenut, sairastumisistaan ja toipumisista. Poika kertoo omat näkemyksensä ja miten on minkäkin kokemuksen käynyt läpi. Kipeitäkin asioita käydään läpi.

Vaikka kirjassa on vain 150 sivua, siinä tulee hyvin esiin, millaiset ihmiset keskustelevat ja olisin mieluusti seurannut heidän keskusteluaan lisääkin. Se sai miettimään, miten jokainen voisi omalla kohdallaan kirjoittaa toiselle kirjeen, jos ei löydä sanoja puhuakseen. Millainen muisto siitä jääkään.

Vahva suositus tälle kirjalle. Taidan joskus lukea jotain Jörn Donneriltakin.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 295 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...