Richard Shepherd: Epäluonnolliset syyt : oikeuspatologin elämä ja monet kuolemat

Epäluonnolliset syyt

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Richard Shepherd on tunnettu ja kokenut oikeuslääkäri, joka on osallistunut mm. 9/11–terrori-iskujen uhrien tutkintaan, selvittänyt prinsessa Dianan kuolinsyytä (jossa ei ollut mitään epäilyttävää) sekä auttanut Balin terrori-iskun uhrien tunnistamisessa. Myös yksi sarjamurhaaja Harold Shipmanin uhreista on ollut hänen tutkittavanaan. Kaiken kaikkiaan Shepherd on suorittanut yli 23 000 ruumiinavausta ja osallistunut asiantuntijatodistajana lukuisiin oikeudenkäynteihin.

Epäluonnolliset syyt kertoo Shepherdin työstä ja perheestä. Shepherd menetti äitinsä nuorena ja jäi sen jälkeen elämään kiltin, mutta hyvin temperamenttisen isän kanssa. Shepherdista kehittyi hiljainen ja hillitty mies, joka halusi kuumeisesti oikeuslääkäriksi. Perhe-elämä kärsi ja muuttui koko ajan vaikeammaksi, mutta työssään Shepherd oli taitava. Ruumiinavausten lisäksi hän koulutti poliisia käyttämään turvallisempaa kiinniottotekniikkaa. Shepherd tajusi koulutukselle olevan tarvetta, kun sai avattavakseen useamman, tavallisesti tummaihoisen miehen ruumiin. Kuolema oli tapahtunut poliisin käsissä. 

Epäluonnolliset syyt kertoo lempeästi siitä, kuinka vaikeaa perhe- ja työelämää on yhdistää. Se tuo esille myös sen, ettei elinikäinen tunteiden tukahduttaminen ole terveellistä. 

Epäluonnolliset syyt on sukua monille lääkärielämäkerroille: Adam Kay kertoi nuoren lääkärin kokemuksista kirjassaan Kohta voi vähän kirpaista. Nick Trout kuvaili eläinlääkärin työtä teoksessaan Sano mihin sattuu. Henry Marsh kertoi neurokirurgin ammatista kirjassaan Elämästä, kuolemasta ja aivokirurgiasta. Nämä lääkärit osaavat käyttää kynää yhtä hyvin kuin veistä.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 236 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...