Katariina Vuori: Erään tapon tarina

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Katariina Vuoren kirjoittama Erään tapon tarina on kertomus, johon jokainen pystyy samastumaan. Se on valitettavan tuttu monelle joko omakohtaisen tai läheisen kokemuksen kautta.

Asko on nuori poika, jolla on väkivaltainen, alkoholisoitunut Esko-isä. Esko pahoinpitelee ja terrorisoi lähipiiriään. Asko ja Askon äiti voivat hengähtää ainoastaan silloin, kun Esko on vankilassa. Eskon julmuus yltyy jatkuvasti, kunnes jäljellä on enää vain yksi keino päästä häneltä pakoon.

Katariina Vuori kertoo tarinan Askon näkökulmasta ja Askon kielellä. Etukannen hersyttelevä kotimaista true crimea -lupaus tuo mieleen amerikkalaiset tusinatarinat, mutta Erään tapon tarina on yllättävän herkkä ja surullinen kertomus väkivallasta ja alkoholismista. Sen loppua on vaikea luonnehtia onnelliseksi, mutta se on totisesti hyvin ymmärrettävä.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...