Alan Bradley: Filminauha kohtalon käsissä

Filminauha kohtalon käsissä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Filminauha kohtalon käsissä on neljäs osa Bradleyn Flavia de Luce -sarjaa. Hyppäsin sarjan pariin siihen aiemmin tutustumatta. Tiesin kyllä, että kyseessä oli hieman epätavallinen dekkarisarja, mutta silti päädyin yllättymään suuresti. Erikoisuus muodostuu siitä, että tarinan päähahmo, Flavia, on lapsi, mutta itse tarina on kuitenkin suunnattu hieman aikuisemmille.

Flavia de Luce on köyhtyneen perheen 11-vuotias tytär. Kemiasta kiinnostuneella tytöllä on suunnitelmissa pyydystää joulupukki valmistamansa rohdoksen avulla. Samaan aikaan Flavian isä on vuokrannut kotikartanon elokuvan kuvauspaikaksi. Lumimyrsky pakottaa läheisen kylän asukkaat kokoontumaan kartanolle katsomaan filmitähden esiintymistä ja yön aikana yksi kartanossa olleista murhataan. Tarjolla on siis klassinen suljetun huoneen murhamysteeri. Kuka tai ketkä ovat murhan takana? Mikä oli murhan motiivi? Tämä jää Flavian harteille ratkaistavaksi.

Sisarusten kiusaama Flavia on vetävä hahmo, jonka puolesta kokee sympatiaa. Muut hahmot ajavat asiansa, mutta jäävät vahvan päähahmon varjoon. Lapsen näkökulma on kirjoitettu hyvin. Toki lapsen sijoittaminen osaksi murhatutkimusta on ajatuksena karmiva, jos sitä jää tarkemmin miettimään.

Hyvä uutinen sarjan ystäville on, että sarja on saamassa jatkoa syksyllä, sillä Bazarin kustannusohjelmasta löytyy sarjan seuraava osa: Loppusoinnun kaiku kalmistossa.

Tarina vaatii kohtuullista hyppyä mielikuvitukseen, sillä päähahmon toimet eivät oikein ole uskottavia. Mikäli hypyn uskaltaa tehdä, jäljelle jää ihan mielenkiintoinen dekkaritarina. Kirjaa voi suositella kevyemmistä dekkareista pitäville.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 307 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...