Mei Noguchi: Finlandia 1 & 2

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Finlandia on kahtena osana julkaistu mangasarja.

Airi-tyttö on tullut Japanista Suomeen Napapiirille opiskelemaan Finlandia-nimiseen kouluun. Siellä opiskellaan joulupukeiksi ja tontuiksi, Airi haluaa tulla Joulupukin apulaiseksi. Hän asuu isäntäperheessä, jossa on kaksi poikaa. Joulun lisäksi pääsiäisenä ollaan töissä ja juhannusta Airi pääsee viettämään perheen kanssa.

Japanilainen Suomi-sarjakuva tuntui etukäteen ideana hauskalta, nähdä oma maa ulkopuolisin silmin. Sarjakuvan välittämä Suomi-kuva oli melko onnistunut, vaikka teoksessa esiteltiinkin lähinnä juhlapyhiä ja Lappia.

Myös yleisellä tasolla teos oli sarjakuvana onnistunut. Tällaisista huumoria ja romantiikkaa yhdistelevistä mangoista pidän. Tavallaan kaksi osaa tuntui aika vähältä, olisin voinut lukea mielelläni pidemmänkin sarjakuvan. Toisaalta on kuitenkin hyvä, ettei tätä oltu väkisin yritetty venyttää useampaan osaan, silloin tarina olisi jo voinut alkaa kärsiä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Hauska idea, täytyy etsiä kyseinen opus itselle jostain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...