Mei Noguchi: Finlandia 1 & 2

Finlandia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Finlandia on kahtena osana julkaistu mangasarja.

Airi-tyttö on tullut Japanista Suomeen Napapiirille opiskelemaan Finlandia-nimiseen kouluun. Siellä opiskellaan joulupukeiksi ja tontuiksi, Airi haluaa tulla Joulupukin apulaiseksi. Hän asuu isäntäperheessä, jossa on kaksi poikaa. Joulun lisäksi pääsiäisenä ollaan töissä ja juhannusta Airi pääsee viettämään perheen kanssa.

Japanilainen Suomi-sarjakuva tuntui etukäteen ideana hauskalta, nähdä oma maa ulkopuolisin silmin. Sarjakuvan välittämä Suomi-kuva oli melko onnistunut, vaikka teoksessa esiteltiinkin lähinnä juhlapyhiä ja Lappia.

Myös yleisellä tasolla teos oli sarjakuvana onnistunut. Tällaisista huumoria ja romantiikkaa yhdistelevistä mangoista pidän. Tavallaan kaksi osaa tuntui aika vähältä, olisin voinut lukea mielelläni pidemmänkin sarjakuvan. Toisaalta on kuitenkin hyvä, ettei tätä oltu väkisin yritetty venyttää useampaan osaan, silloin tarina olisi jo voinut alkaa kärsiä.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...