Joonas Rinta-Kanto: Fok_It 4

Fok_it 4

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Voimaeläimet ovat täällä taas! Säihkyturpa, Nöyhtänokka, Keskiviikko-Kroko ja Perjantai-Pingviini saavat uudeksi kaverikseen Salaliitto-Sammakon – foliohattupään, joka ei epäile kaiken olevan oikeasti jotain muuta: sammakko tietää! Joonas Rinta-Kannon Fok_It 4 määrittelee edelleen kotimaisen strippisarjiksen hauskuusasteikon yläpäätä.

Helsingin Sanomien nettisivuilla arkisin ilmestyvä Fok_It on outoihin väärinymmärryksiin ja täysin puupäisiin hahmoihin perustuva sarjis, jonka lähes jokainen strippi naurattaa ainakin minua. Rinta-Kanto leikkii jutuissaan ajankohtaisilla ilmiöillä, kuten juhlapyhien läheisyydellä, kreisikesän ikuisella jatkumisella ja viikonlopun tulolla. Jääkiekon MM-kisojen pudotuspelien ja Euroviisujen välierien yhteensovittaminen voi olla haastavaa. Ja niin edelleen.

Parhaimmillaan ja iloisimmillaan Fok_It on kuitenkin eläinaiheissa. Jo mainittujen voimaeläinten lisäksi albumin sivuilta löytyy kakkaavia koiria, joutsenella lentäviä kissoja, perhosia ja ties mitä. Myös valintamyymälän vihannes- ja hedelmähyllyillä tapahtuu yhtä ja toista. Täysin absurdit jutut vetävät mukaansa.

Fok_Itin maailmaan sisälle pääseminen voi viedä hieman aikaa, sillä kaikkien aivot eivät (onneksi?) ole automaattisesti yhtä vinossa kuin Rinta-Kannon. Mutta sukellus kannattaa: silläkin uhalla, että toistan itseäni, tässä on tämän hetken hauskin kotimainen sarjakuva!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Hannun haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...