Joonas Rinta-Kanto: Fok_It 2

Osta kirja itsellesi

Viiksekkäitä miehiä, kiroilevia flamingoja, kreisibailaavia keski-ikäisiä, hikoilevia eduskuntavaaliehdokkaita — näistä on Joonas Rinta-Kannon Fok_It-sarjakuvat tehty. Kolmiruutuisissa stripeissä on oikeastaan aina samantyyppinen rakenne: yksi tai maksimissaan kaksi hahmoa kertoo itsestään tai kommentoi ympäristöään ja kuvan ulkopuolelta huudellaan jotain muuta. Henkilöillä on jokin omasta mielestään tärkeä agenda ajettavana tai sitten he ovat erityisen innostuneita jostain (kuten viiksistä tai kreisikesästä). Jotenkin he yleensä tulevat väärinymmärretyiksi. Ja tietenkin samalla naurattavat vedet silmistä.

Fok_It muistuttaa muodoltaan Max Cannonin Raakaa lihaa -sarjiksia, mutta ei ole yhtä hirtehinen tai makaaberi. Se operoi yllätyksellisyydessään ennemminkin Ville Tiihosen kentällä, mutta Tiihonen on toki ihan eri asteella roisiuden suhteen. Hänen piirustustyylissään on myös jotain samaa kuin Kalervo Palsan töissä.

Omasta mielestäni Fok_It on lähes pohjattoman hauska. Rinta-Kanto löytää ihailtavalla tavalla eriskummallisia näkökulmia arkisiin tilanteisiin, ja hänen tavallisten ihmisten karikatyyrinsä  jaksavat hämmästyttää niin ruutujen ulkopuolisia kommentaattoreita kuin lukijaakin.

Joonas Rinta-Kannon Fok_It on ilmestynyt sarjakuvablogina jo yli kolme vuotta. Se on myös tuttu Helsingin Sanomien Nyt-liitteen sivuilta. Kaikesta päätellen Joonas Rinta-Kannon mielikuvitus ei ole vielä ehtymässä, pikemminkin terävöitymässä, joten tälle sarjakuvalle voin mielihyvin toivottaa onnea ja pitkää ikää!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.