Kasper Strömman: Kaspervisio 2020

Kaspervisio 2020

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kasper Strömman on suosittu bloggaaja, joka Kasper Diem -blogissaan käsittelee aikamme ilmiöitä humoristisesti, omalla kuivakan asiallisella tyylillään. Jutut ovat olleet viihdyttäviä, joten kokonainen kirjallinen niitä kuulosti kovin lupaavalta.

Kaspervisio 2020 lupaa sata ennustusta Suomen tulevaisuudesta. Kovin kauas Strömman ei jaksa kurkotella, vaan ennustukset osoittavat maltillisesti vuoteen 2020. Strömman visioi kaikennäköistä, niin Suomen luonnon ja maantieteen kuin tapojen ja kulttuurin suhteen. Lukemalla kirjan joskus kaukaisessa tulevaisuudessa saanee ihan hyvän kuvan siitä, mistä Suomessa vöyhkättiin vuonna 2016.

Strömman tekee paikoin varsin tarkkoja havaintoja, mutta olisin silti suonut kirjan olevan hitusen hauskempi. Ei nimittäin varsinaisesti naurattanut, kertaakaan. Hymähdytti, sentään, paikoittain. Strömmanin tyyli tuntuu toimivan blogijutun mitassa, mutta kerralla luettuna kirjan yli 300 sivua on liikaa.

Varovainen suositus kuitenkin. Strömmanin kuivan asiallinen, mutta tiukasti kieli poskessa tehty aikamme ilmiöiden parodioiminen ja huvittaviin äärimmäisyyksiin vieminen viihdyttää kyllä, mutta suosittelen selailemaan ja lukemaan pienissä erissä silloin tällöin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...