Kasper Strömman: Kaspervisio 2020

Osta kirja itsellesi

Kasper Strömman on suosittu bloggaaja, joka Kasper Diem -blogissaan käsittelee aikamme ilmiöitä humoristisesti, omalla kuivakan asiallisella tyylillään. Jutut ovat olleet viihdyttäviä, joten kokonainen kirjallinen niitä kuulosti kovin lupaavalta.

Kaspervisio 2020 lupaa sata ennustusta Suomen tulevaisuudesta. Kovin kauas Strömman ei jaksa kurkotella, vaan ennustukset osoittavat maltillisesti vuoteen 2020. Strömman visioi kaikennäköistä, niin Suomen luonnon ja maantieteen kuin tapojen ja kulttuurin suhteen. Lukemalla kirjan joskus kaukaisessa tulevaisuudessa saanee ihan hyvän kuvan siitä, mistä Suomessa vöyhkättiin vuonna 2016.

Strömman tekee paikoin varsin tarkkoja havaintoja, mutta olisin silti suonut kirjan olevan hitusen hauskempi. Ei nimittäin varsinaisesti naurattanut, kertaakaan. Hymähdytti, sentään, paikoittain. Strömmanin tyyli tuntuu toimivan blogijutun mitassa, mutta kerralla luettuna kirjan yli 300 sivua on liikaa.

Varovainen suositus kuitenkin. Strömmanin kuivan asiallinen, mutta tiukasti kieli poskessa tehty aikamme ilmiöiden parodioiminen ja huvittaviin äärimmäisyyksiin vieminen viihdyttää kyllä, mutta suosittelen selailemaan ja lukemaan pienissä erissä silloin tällöin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...