Haruki Murakami: Suuri lammasseikkailu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Haruki Murakami juoksuttaa tässä kirjassaan nimetöntä päähenkilöään lampaan perässä. Tavallinen mies joutuu suureen seikkailuun, kun salaperäinen rikollisjärjestö haluaa löytää tietyn lampaan. Ainoana vihjeenä on eräässä vakuutusyhtiön lehdessä esiintynyt kuva, jonka lehden tehnyt päähenkilö sai joskus ystävältään. Kuvassa esiintyy erikoinen lammas, joka olisi löydettävä.

Juoni on kohtuullisen älyvapaa. Kauas Pohjois-Japaniin johtavat tapahtumat ovat yllättäviä ja hämäriä. Osa kummallisista käänteistä selviäisi varmasti paremmin, jos olisi lukenut aikaisemmat osat tarinaa — tämä kun on ns. Rotta-trilogian kolmas kirja. Kahta edellistä ei tosin ole suomennettu.

Täytyypä tutkia, saisiko englanninkielisiä käännöksiä käsiinsä. Sinänsähän nämä varmaan kannattaisi lukea englanniksi muutenkin, koska suomennokset on tehty englanninkielisistä käännöksistä eikä suoraan alkuperäisestä japanista.

Kummallinen teos, yhtä kaikki, mutta kiehtovalla tavalla tunnelmallinen. Päähenkilö on miellyttävän tavanomainen, päähenkilön tyttöystävä taas omalaatuinen. Kirjassa oli mielenkiintoisia keskusteluja, hurmaavan tavallista ajantappamista ja juuri sopivan älyttömiä yhteensattumia. Murakami on kahden ensimmäisen kirjan perusteella päässyt vahvasti sille listalle kirjailijoita, joiden kaikki teokset on etsittävä luettavaksi.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...