Kasper Strömman: Tallipiällikkö

Tallipiällikkö

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Hans on siivoamassa autotalliaan, kun hän yhtäkkiä kohtaa pienen tontun. Tonttu esittelee itsensä Tallipiälliköksi ja väittää asuneensa tallissa jo hyvän tovin.

Hansin puoliso Birgitta sen sijaan löytää olohuoneesta norsun. Norsukin väittää seisseensä huoneessa jo vuosikausia.

Näistä absurdeista kohtaamisista lähtee tarina, jossa riittää käänteitä joka suuntaan. Aina kun totut yhteen asetelmaan, tilanne keikautetaan. Hansin kaverilla Ilpolla on pihallaan muutama puutarhatonttu – paitsi että kyseessä onkin oikeastaan operaatio, jossa Ilpo ruokkii tonttuja, jotka siis elävät ja vain näyttelevät liikkumatonta puutarhatonttua ohikulkijoiden hämäämiseksi, ja jyvillä ruokitut tontut tuottavat Ilpolle tontunmunia ja oikeastaan ihan viihtyvät vankeudessaan, jota Tallipiällikkö pitää luonnottomana kauhistuksena.

Tallipiällikkö on Kasper Strömmania parhaimmillaan: yksinkertainen, vähän naiivi piirrosjälki yhdistettynä lakoniseen tapaan esitettyyn absurdiin kerrontaan. Ihmiset ovat kovin epämääräisiä palluroita, mutta runsas dialogi vie juttua eteenpäin ja kääntää absurdiutta kovemmalle. Kuvitus ei tule tielle.

Absurdin huumorin ystäville Tallipiällikkö on varma valinta.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...