Joonas Rinta-Kanto: Fok_It 3

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Joonas Rinta-Kannon sarjakuvissa kreisikesä jatkuu ikuisesti. Viikset kasvavat ja vaihtuvat, mutta huumori pysyy. Lähes mielettömän korkealla tasolla jo parin vuoden ajan pysytellyt Helsingin Sanomien Nyt-liitteestä tuttu sarjakuva Fok_It on laitettu nyt jo kolmannen kerran kansien väliin. Ja kyllä, naurattaa se edelleen vedet silmistä lähes jokaisessa stripissä.

Rinta-Kannon vahvuutena on keksiä aivan päättömiä juttuja sekä tarkoituksellisen osoittelevia pinnalla olevien ilmiöiden väärinymmärryksiä. Otetaan nyt esimerkiksi vaikka muotiharrastus karppaaminen. Kyllä kai se pitäisi taloyhtiöissä kieltää ainakin kello kymmenen jälkeen illalla. Naapurit häiriintyvät!

Tässä albumissa on hyvin edustettuina hurja faunamme. Mukana ovat esimerkiksi liskojen yön keksinyt sisilisko ja hulluin hamsteri kaikista 150 hamsterista, jotka tämä sisilisko (Pate nimeltään) tuntee. Käärmeet kilpailevat myrkyllisyydessä. Lisäksi pikkulinnut pohtivat, että jos linnuilla olisi Facebook tai jokin vastaava, niin pitäisikö sinne laittaa kuvia munista.

Koska uusi Fok_It -strippi on jo jonkin aikaa ilmestynyt viidesti viikossa, näkyy viikkojen kierto myös jutuissa. Fok_Itin maailmaan marssiikin voimaeläinten joukko. Säihkyturpa on ihana yksisarvinen, jonka avulla maanantai ei tunnu yhtään niin pahalta. Keskiviikko-krokotiili on alkuun hieman pihalla tehtävistään, mutta perjantaipingviinin kreisibailaaminen ja rento meininki tarttuvat kyllä melkein väkisin.

Ja eihän Fok_Itin kantava voima eli viikset ole minnekään kadonnut. Ne aistivat tulevan kreisikesän, ne muuttavat maailmaa, ne lomailevat. Aivan kuten me muutkin. Minulle Joonas Rinta-Kannon Fok_It edustaa juuri tällä hetkellä kaikkein hauskinta kotimaista sarjakuvaa. Siksi se on ehdottomasti vinkkinsä ansainnut.

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 250 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...