Jean Godfrey-June: Free Gift with Purchase : My Improbable Career in Magazines and Makeup

Osta kirja itsellesi

Monien naisten mielestä Jean Godfrey-Junella on maailman paras työ. Godfrey-June on nimittäin suurten amerikkalaisten naistenlehtien kauneustoimittaja, joka viettää työpäivänsä meikkinäytteiden keskellä ja ilmaisilla lounailla. Mutta edes kauneustoimittajan elämä ei aina ole niin glamoröösiä kuin maallikko saattaisi kuvitella.

Free Gift with Purchase kertoo Godfrey-Junen elämäntarinan kauneudenhoidosta piittaamattomasta teinistä naistenlehtien kauneusosastojen kärkipaikalle. Myös teksti on naistenlehdistä tuttua tyyliä, kevyttä ja nokkelaa. Kirjan kiinnostavimpia osioita ovat ehdottomasti ne, joissa Godfrey-June kertoo työympäristöstään ja raottaa lehtimaailman salaisuuksia: kuka toimituspäällikkö saa alaisensa aina itkemään, entä mitä tapahtuu Elle -lehden valtavassa muotikomerossa? Sen sijaan Godfrey-Junen pohdinnat siitä, miten elämä muuttuu, kun kuvioihin ilmestyy mies ja lapsia, eivät kiinnostaneet ainakaan täysin erilaisessa elämäntilanteessa olevaa lukijaa.

Tekstin rakennetta rikkovat summittaisesti sivuille viskellyt faktalaatikot, joissa Godfrey-June jakaa kauneusvinkkejä (“Is Crème de la Mer worth it?”) sekä kertoo erilaisia muotiin ja kauneuteen liittyviä anekdootteja. Itse pidän tällaista lukukokemusta sirpaloittavaa ratkaisua hieman häiritsevänä, mutta lehtien kauneusosioita rakastavia lukijoita nämäkin osuudet varmasti kiinnostavat.

Kaiken kaikkiaan Free Gift with Purchase kiinnostaneekin eniten juuri naistenlehtiä rakastavia lukijoita, sekä kaikkia niitä joiden mielestä kauneustoimittajan duuni kuulostaa suunnilleen etukäteen jaetulta taivaspaikalta. Jos taas et piittaa purkeista tai purnukoista, et luultavasti tule piittaamaan tästä kirjastakaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.