Bill Browder: Freezing Order

Freezing Order

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Bill Browderin edellinen kirja Red Notice kertoi Browderin painajaiseksi muuttuneesta työstä Venäjällä. Valtiollisen korruption seurauksena Browder joutui pakenemaan Venäjältä ja hänen asianajajansa Sergei Magnitski menetti henkensä. Kuolemansa jälkeen Magnitski tuomittiin postuumisti syylliseksi veropetokseen. 

Freezing Order : Tositarina rahanpesusta, salamurhista ja hengenvaarallisesta kamppailusta Vladimir Putinia vastaan jatkaa Red Noticen tarinaa. Magnitskin kuoleman jälkeen Browder on ottanut tehtäväkseen tuoda julki Vladimir Putinin Venäjän epä­kohtia ja puhdistaa Sergei Magnitskin maineen. Freezing Orderissa oman osansa esittävät Heidi Hautala ja erityisesti Hautalan miesystävä Andrei Nekrasov

Freezing Order on kirjoitettu hyvin, ja kirjan teksti etenee sujuvasti. Teos tarjoaa pieniä onnistumisia ja suuria turhautumisia: jokaista edistysaskelta seuraa takaisku. Venäjän hallinnon vihollisia murhataan, toisinajattelijat vaihtavat puolta, ja eri maiden viranomaiset pysyttelevät mieluummin pote­roissaan kuin lähtevät taistoon Venäjän hallintoa vastaan.

Freezing Order on kuitenkin kirjoitettu ennen vuoden 2022 helmikuuta. Sen jälkeen Browderin on todennäköisesti ollut helpompaa löytää kuuntelijoita ja tukijoita. 

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...