Ursula K. Le Guin: Näkemisen lahja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ursula Le Guin loistaa myös nuortenkirjojen kirjoittajana. Näkemisen lahja on erinomainen esimerkki tästä.

Kirja kertoo kahdesta nuoresta, Orrecista ja Grystä, jotka kasvavat ylämailla, jossa sukulinjoissa kulkee maagisia ja vaarallisia lahjoja. Kumpikaan nuorista ei kuitenkaan halua käyttää lahjaansa: Orrecin voima on niin vahva, että hän pelkää sen käyttämistä tuhoamiseen; Gry taas osaa kommunikoida eläinten kanssa, mutta ei halua käyttää taitoaan metsästäjien auttamiseen.

Tarinan elementit – vastuu, vanhempien odotusten täyttäminen, vallankäyttö – ovat tuttuja ja toimivia.

Le Guin on omalla maallaan, fantasiamaailmassa, jossa taikuus on juurtunut syvälle maahan. Nuortenkirjana Näkemisen lahja on oivallinen, mutta tarjoaa aikuisemmallekin lukijalle mukavan välipalan. Tarina jatkuu Sanan mahti -kirjassa, ja minua ainakin jäi kiinnostamaan, mitä Orrecille ja Grylle käy.

Alkuteos Gifts palkittiin PEN Center USA:n lastenkirjallisuuspalkinnolla.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...