Ursula K. Le Guin: Sanan mahti

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ursula Le Guin palaa Läntiselle rannalle. Sanan mahti ei jatka suoraan Näkemisen lahjasta, vaan on itsenäinen teos. Näkemisen lahjan päähenkilöt tosin esiintyvät tärkeässä sivuroolissa tässä kirjassa; Näkemisen lahjasta kannattaa aloittaa, jolloin tuttujen henkilöiden kohtaaminen ilahduttaa, mutta ilmankin pärjää.

Kirja kertoo Ansulin kaupungista, jossa asukkaat yrittävät selvitä miehittäjien ikeen alla. Viholliset, aldit, eivät siedä lukemista ja kirjoja ja pitävät Ansulin paikallisia jumalia vaarallisina demoneina. Kirjat on kätketty, eikä lukutaidollaan kannata kerskua. Nuori Memer, puoliksi suurta ansulilaista sukua, puoliksi aldi, joutuu vallankumouksellisten tapahtumien keskelle, kun kaupunkiin saapuu tarinankertoja Orrec Caspro Gry-vaimonsa kanssa.

Tarina etenee nopeasti ja taidokkaasti. Le Guin on erinomainen kirjoittaja. Myös Sanan mahti on suunnattu hieman nuoremmille lukijoille, mutta ei tämä varttuneempaakaan fantasian ystävää kylmäksi jätä. Le Guin on todellakin yksi ehdottomista suosikkikirjailijoistani – kaikkien näiden vuosien jälkeen hän osaa kirjoittaa yhä todella hyviä kirjoja. Tätä ei kannata ohittaa, vaikka fantasiakirjallisuudesta ei niin välittäisikään.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 269 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...