Catherynne M. Valente: Tyttö joka purjehti Satumaan ympäri itse rakentamallaan laivalla

Osta kirja itsellesi

Tätä kirjaa suositeltiin yhtäkkiä monestakin suunnasta yhtä aikaa. Pakkohan se oli hankkia, kiitos suositusten, mielenkiintoisen kuvauksen ja Neil Gaimanin kehujen. Ei tarvinnut katua!

Syyskuu on 12-vuotias seikkailua kaipaava tyttö toisen maailmansodan aikaisesta Omahasta. Ei siis ihme, että Syyskuu lähtee ilomielin matkaan, kun Vihreä Tuuli tulee leopardinsa kanssa pyytämään Syyskuuta mukaansa Keijumaahan. Keijumaassa kaikki on mullin mallin, kiitos Keijumaata hallitsevan Markiisittaren. Mitäpä 12-vuotias tyttö tällaisessa tilanteessa voi tehdä, muuta kuin lähteä suurelle seikkailulle laittamaan asioita järjestykseen!

Kirja on huikea seikkailu ja Catherynne Valente, joka selvästi tuntee kansantarunsa läpikotaisin, marssittaa esiin huikean joukon mielenkiintoisia hahmoja. Paras niistä on Syyskuun uskollinen matkakumppani A–L, tietosanakirjamaisen viisas traakki, joka on itse asiassa vain puolitraakki, A–L:n isä kun oli kirjasto (A–L:n sisarukset ovat luonnollisesti nimeltään M–S ja T–Z).

Ihmemaa Ozia heijasteleva Tyttö joka purjehti Satumaan ympäri itse rakentamallaan laivalla on hauska ja viisas sekoitus viktoriaanista satua ja nykyaikaista tarinankerrontaa. Suosittelen lämpimästi kaikille fantasian, keijujen ja satumaailmoiden ystäville.

(Kirja ilmestyi suomeksi helmikuussa 2013. Tämä arvostelu perustuu englanninkieliseen laitokseen.)

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

4 kommenttia

  1. Septemberin seikkailut ovat vielä kesken, mutta jo nyt voi sanoa, että kannatti ottaa todesta tämäkin vinkki.

  2. Luin tämän lapsille iltasaduksi suomeksi. Käännös oli oikein toimiva ja tarina jaksoi kiinnostaa lapsiakin.

  3. Olen kirjasarjan kova fani, ja ajattelin nyt kysäistä, että oletko tietoinen onko sarjaan tulossa kolmatta kirjaa Suomeksi?

  4. Ida, asiaa kannattaa kysellä Gummerukselta. Edellisestä osasta on jo muutama vuosi, joten suhtaudun vähän epäilyksellä suomennosten jatkoon – sarjan toinen osa ei ehkä myynyt tarpeeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...