Catherynne M. Valente: Tyttö joka purjehti Satumaan ympäri itse rakentamallaan laivalla

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tätä kirjaa suositeltiin yhtäkkiä monestakin suunnasta yhtä aikaa. Pakkohan se oli hankkia, kiitos suositusten, mielenkiintoisen kuvauksen ja Neil Gaimanin kehujen. Ei tarvinnut katua!

Syyskuu on 12-vuotias seikkailua kaipaava tyttö toisen maailmansodan aikaisesta Omahasta. Ei siis ihme, että Syyskuu lähtee ilomielin matkaan, kun Vihreä Tuuli tulee leopardinsa kanssa pyytämään Syyskuuta mukaansa Keijumaahan. Keijumaassa kaikki on mullin mallin, kiitos Keijumaata hallitsevan Markiisittaren. Mitäpä 12-vuotias tyttö tällaisessa tilanteessa voi tehdä, muuta kuin lähteä suurelle seikkailulle laittamaan asioita järjestykseen!

Kirja on huikea seikkailu ja Catherynne Valente, joka selvästi tuntee kansantarunsa läpikotaisin, marssittaa esiin huikean joukon mielenkiintoisia hahmoja. Paras niistä on Syyskuun uskollinen matkakumppani A–L, tietosanakirjamaisen viisas traakki, joka on itse asiassa vain puolitraakki, A–L:n isä kun oli kirjasto (A–L:n sisarukset ovat luonnollisesti nimeltään M–S ja T–Z).

Ihmemaa Ozia heijasteleva Tyttö joka purjehti Satumaan ympäri itse rakentamallaan laivalla on hauska ja viisas sekoitus viktoriaanista satua ja nykyaikaista tarinankerrontaa. Suosittelen lämpimästi kaikille fantasian, keijujen ja satumaailmoiden ystäville.

(Kirja ilmestyi suomeksi helmikuussa 2013. Tämä arvostelu perustuu englanninkieliseen laitokseen.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...