Catherynne M. Valente: The Girl Who Fell Beneath Fairyland and Led the Revels There

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjailija, joka kirjoitti miellyttäviä kirjoja, mutta antoi niille liian pitkiä nimiä… Tämä nimihirviö on jatkoa Tyttö joka purjehti Satumaan ympäri itse rakentamallaan laivalla -kirjalle, jossa Syyskuu-tyttö pääsi ensimmäistä kertaa vierailemaan Satumaassa. Palattuaan takaisin Omahaan Syyskuu on vain odottanut pääsevänsä takaisin Satumaahan.

Eräänä päivänä se sitten tapahtuu: Syyskuu näkee pellolla kiitävän soutuveneen, tajuaa heti että kyse on Satumaan hullutuksista ja säntää perään – ja pääsee kuin pääseekin Satumaahan, jossa kaikki on kuitenkin jotenkin vinksallaan.

Syyskuun varjo, josta Syyskuu joutui edellisessä kirjassa eroon, on ryhtynyt Satumaan alamaailman kuningattareksi ja ryöstää Satumaan asukkaiden varjoja alamaailmaan – siinä sivussa katoaa taikuus Satumaasta. Syyskuu on tunnollinen sankari, joka haluaa korjata virheensä, joten eipä tyttö voi muuta tehdä kuin sännätä Alamaailmaan pistämään varjoaan kuriin ja palauttamaan varjoja omistajilleen. Vaan mitä tehdä, kun varjot ovat itse asiassa varsin tyytyväisiä vapauteensa?

The Girl Who Fell Beneath Fairyland and Led the Revels There on edeltäjänsä tavoin vauhdikas seikkailu, joka kiitää oudosta tilanteesta toiseen. Catherynne M. Valente on edelleen etevä ja perinteensä hyvin tunteva kirjailija, joka osaa pyörittää tarinaa mielenkiintoisiin suuntiin. Mihin tahansa tapahtuman käänteet vievätkin, tarina etenee notkeasti. Hauska kirja on ansiokasta jatkoa edeltäjälleen, suosittelen! Suomennoksesta on Kirjavinkeissä erillinen arvostelu.

”First Law of Heroics.” The Monaciello grinned up at a confused September. ”Someone has to tell you it’s impossible, or the Quest can’t go on. Your friend has volunteered herself as a Non-Euclidean Companion, which is also necessary to proceed to the next stage.”

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Tiedoksi, että tämä on tulossa nyt kevään aikana Gummeruksen julkaisemana suomeksi, jos joku ei halua lukea englanniksi ja on silti kiinnostunut kirjasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 868 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...