Catherynne M. Valente: The Girl Who Soared Over Fairyland and Cut the Moon in Two

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Satumaa-sarjan kolmannessa osassa Syyskuu päätyy kuuhun. Satumaan kuu on tietysti hieman toisenlainen paikka kuin omamme ja jännittäviä seikkailuja on luonnollisesti luvassa. Syyskuusta tulee lisensoitu rikollinen, mutta ei hätää – rikollisuus ei ole niin kamala asia, ja siihen liittyy myös näyttävä työasu.

Kuun ongelmana on jeti Ciderskin, joka tekee tuhojaan kuussa. Keijut nappasivat Ciderskinin toisen tassun, koska jeteillä on taikavoimia: he voivat muuttaa ajan kulkua. Jetin tassulla saa samat voimat itselleen. No, nyt Ciderskin, joka on ymmärrettävästi raivoissaan tassunsa menetyksestä, haluaa tulla kuun kuninkaaksi ja häätää kaikki kuun asukit pois. Syyskuu päätyy luonnollisesti sekaantumaan asioihin varsin perinpohjaisesti.

Seikkailujen ohessa The Girl Who Soared Over Fairyland and Cut the Moon in Two kertoo ajasta ja odottamisesta; siitä, miten asioiden saaminen ei ole aina yhtä tärkeää kuin niiden odottaminen. Kirja kertoo kohtaloista ja mahdollisista tulevaisuuksista, odotuksista ja kasvamisesta isommaksi. Syyskuu on kasvanut isommaksi ja ajattelee jo aikuistumista.

Aikaisempiin osiin ihastuneille tämäkin on varma ilo. Luin itse kirjaa hieman liian pitkällä aikavälillä, se kun oli bussimatkakirjanani, ja siksi se ei oikein vetänyt edellisten osien tapaan, itse juoni tuntui paikoin vähän väkinäiseltä paikasta toiseen matkustamiselta. Vaan eipä se juoni tässä kirjassa lopulta olennaista ole, vaan Catherynne M. Valenten luomat ihastuttavat päähenkilöt, nokkela kielenkäyttö ja tietty lämminhenkinen opettavaisuus.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Ainakin mainio nimi on kirjalla. Ja kieltämättä kuulostaa muutenkin mukavalta välipalalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 868 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...