Lauri Paatero: Go : Mikä se on?

Go : Mikä se on

Osta kirja itsellesi

Aikaisemmin tänä vuonna suomennettu Go – Taitopelin perusteet oli oivallinen lisäys suomenkielisten go-lautapeliä käsittelevien kirjojen valikoimaan, mutta jätti yhä tarpeen aivan alkeisiin keskittyvälle kirjalle. Lauri Paateron ja Matti Siivolan Go : Jumalten peli vuodelta 1988 on mainio, mutta pahasti vanhentunut.

Paatero on nyt päivittänyt kirjan uuteen uskoon. Go : Mikä se on? esittelee gon taustaa, historiaa, harrastusta Suomessa ja pelivälineitä. Lisäksi kirja käsittelee gon perusteet tiiviisti, mutta perusteellisesti. Sanoisin, että teoksen laajuudessa on tavoitettu aika hyvä kompromissi: kirja käsittelee kaiken oleellisen jyräämättä lukijaa. Pienessä kirjassa on vähän yli 100 sivua.

Kirjassa on mukavasti värikuvia, lopputulos on selkeästi edeltäjäänsä vetävämmän näköinen. Kirja kaipaisi jonkin verran kustannustoimittajan otetta, varsinkin väliviivoja tuntui puuttuvan matkan varrelta. Sisältö kuitenkin toimii ja se ratkaisee. Tämän kirjan avulla haastavasta ja monipuolisesta lautapelistä saa otteen, vaikka olisi täysin aloittelija.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...