Lauri Paatero: Go : Mikä se on?

Go : Mikä se on

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Aikaisemmin tänä vuonna suomennettu Go – Taitopelin perusteet oli oivallinen lisäys suomenkielisten go-lautapeliä käsittelevien kirjojen valikoimaan, mutta jätti yhä tarpeen aivan alkeisiin keskittyvälle kirjalle. Lauri Paateron ja Matti Siivolan Go : Jumalten peli vuodelta 1988 on mainio, mutta pahasti vanhentunut.

Paatero on nyt päivittänyt kirjan uuteen uskoon. Go : Mikä se on? esittelee gon taustaa, historiaa, harrastusta Suomessa ja pelivälineitä. Lisäksi kirja käsittelee gon perusteet tiiviisti, mutta perusteellisesti. Sanoisin, että teoksen laajuudessa on tavoitettu aika hyvä kompromissi: kirja käsittelee kaiken oleellisen jyräämättä lukijaa. Pienessä kirjassa on vähän yli 100 sivua.

Kirjassa on mukavasti värikuvia, lopputulos on selkeästi edeltäjäänsä vetävämmän näköinen. Kirja kaipaisi jonkin verran kustannustoimittajan otetta, varsinkin väliviivoja tuntui puuttuvan matkan varrelta. Sisältö kuitenkin toimii ja se ratkaisee. Tämän kirjan avulla haastavasta ja monipuolisesta lautapelistä saa otteen, vaikka olisi täysin aloittelija.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...