Frederic V. Grunfeld (toim.): Pelien kirja

Osta kirja itsellesi

Tämä on fantastinen kirja. 1970-luvulta peräisin oleva opas esittelee yli 100 peliä ja leikkiä eri puolilta maailmaa. Mukana on kaikenlaisia pelejä: gon ja shakin kaltaisia vakavia strategiapelejä, mutta myös lastenpelejä ja ulkoleikkejä, kuten rosvo ja poliisi ja vanteenpyöritys.

Kaikkia käsitellään kuitenkin samalla hartaudella. Kirjan alkuperäinen nimi on Games of the World : How to Make Them – How to Play Them – How They Came to Be on taas kerran kuvaavampi. Jokaiseen peliin on nimittäin sääntöjen lisäksi valmistusohjeet. Osa on lapsille sopivia askarteluprojekteja, osa todellisia käsityön taidonnäytteitä. Gon kohdalla esimerkiksi neuvotaan rakentamaan oikea kunnon pöytämallinen goban.

Erityisen paljon minua viehättää kirjan kuvitus. Mukana on paljon kuvia pelaajista: englantilaisia lanttilautapelin pelaajia pubissaan, japanilaisia työmiehiä go-laudan äärellä, kiinalaislapsia xiangqin parissa, neuvostoliittolaisia pioneerinuorukaisia itse rakentamansa pöytähockeypelin kimpussa – siis aivan fantastista pelikulttuuria. Pelien kirja on hyvin viehättävä teos.

Näin vanhaa teosta ei enää aivan helposti saa käsiinsä, mutta kirjastosta löytynee. Suosittelen ehdottomasti tutustumaan!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...