Richard Dawkins: Jumalharha

Osta kirja itsellesi

Vastikään suomennettu Jumalharha on evoluutiobiologi Dawkinsin täyslaidallinen uskontoa vastaan.

Kirjassa Dawkins todistaa, kuinka Jumalan olemassaolo on erittäin, erittäin epätodennäköistä ja kuinka uskonnot ovat sekä tarpeettomia että suorastaan vaarallisia.

Teos on viihdyttävää ja opettavaista luettavaa, varsinkin uskonnollisille ihmisille, jotka eivät kykene ymmärtämään ateistista maailmankuvaa. Ateistikin voi olla hyvä ja moraalinen ihminen ilman Raamatun ja Jumalan valvovan silmän tukea.

Dawkins vetoaa myös vakuuttavasti lasten puolesta: antakaa lasten tehdä itse omat valintansa elämässään.

Philip Pullmanin Universumien tomu -trilogia käsittelee pitkälti samaa aihetta nuorille suunnatun fantasiakirjallisuuden muodossa.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

5 kommenttia

 1. Tällaisissa teoksissa, jotka jonkin tietyn ihmisryhmän ”olisi hyvä lukea”, on vain se vika, että ne sijoitetaan sellaisin standeihin ja sellaisiin kansiin ja niistä puhutaan sellaisilla foorumeilla, ettei tämä tietty ihmisryhmä milloinkaan koske niihin pitkällä tikullakaan. Vaikka koskisikin, sisältö olisi heille huonoa pilkkaa. Aatteeseen tai uskontoon sitoutumisen pointti on kai osaltaan se, että on keinot puolustautua kritiikkiä vastaan.

  Huoh. Oma harras toiveeni on, että ihan kaikki lukisivat Sheri S. Tepperiä.

 2. Luin kirjan. Surkeaa, jopa naiivia tekstiä!
  Millaisilla aivoilla Britanniassa saa professorin pestin?!
  Lukemisesta oli kyllä se hyöty, että uskoni Jumalaan vahvistui! Kiitos Richard.

 3. Kirja tilauksessa. Voin uskoa että lähes yhtä hyvä teos kuin christopher hitchensin: jumala Ei Ole Suuri. Voin suositella kaikille.
  Lukemisesta oli kyllä se hyöty, että ymmärrän paremmin miksi ihmiset käpertyvät uskoonsa ja sulkevat mielensä kaikelta uudelta.

 4. Taas on joku hihhuli trollaamassa. Mitä järkeä on tuoda uskoville uusia ajatuksia näytille kun kaikkeen suhtaudutaan jo valmiiksi torjuvasti koska ne voisivat horjuttaa omaa uskoa?

  Uskovaisten vaatimukset niille todisteille, joiden perusteella he voisivat luopua uskonnostaan ovat yhtä mahdottomia kuin jumalan olemassaolon, erityisesti jonkin TIETYN jumalan olemassaolon todistaminen.

  Siispä uskovaiset kaivavat poteroitaan syvemmälle, painavat sormet syvemmälle korviinsa ja sulkevat silmänsä kaikelta uudelta siinä missä uudelle tiedolle avointen ihmisten maailmankuva kehittyy yhteiskunnan kehittyessä.

  On ne hihhulit vekkuleita.

 5. Kannattaa lukea myös Dawkinsin kirjaan kriittisesti suhtautuvan Alister McGrathin kirja Dawkins-harha? Ateistinen fundamentalismi ja jumalallisen olemassaolon kieltäminen.

  Alister on Oxfordin yliopiston historian teologian professori. Hän on entinen ateisti, joka suhtautuu nykyään hieman kriittisemmin asiohin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...