P.C. Hodgell: God Stalk

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lankhmar, Ankh-Morpork, Ambergris, New Crobuzon — näiden nimekkäiden fantasiakaupunkien joukkoon kuuluu ehdottomasti P. C. Hodgellin luoma Tai-Tastigon, joka on God Stalkin tapahtumapaikkana. Tunnelmalliseen kaupunkiin tutustutaan ensimmäistä kertaa hurjimpana mahdollisena päivänä, kuolleiden jumalien juhlana, kun riivaajien takaa-ajama Jame kompuroi turvaan kaupunginmuurien sisäpuolelle, vain joutuakseen uudenlaiseen vaaraan.

Jame löytää onnekseen itselleen sijan majatalosta ja ystäviäkin. Ensimmäisen yön hetkellinen tuttavuus johtaa oppipojan paikkaan Tai-Tastigonin maineikkaimman varkaan alaisena. Varkaan ammatti on kummallinen valinta Jamelle, joka on kencyr, osa kummallista kansaa. Kencyreille kunnia-asiat ovat siinä määrin iso juttu, että kencyrin syyttäminen valehtelemisesta on takuuvarma keino päästä hengestään. Ja sitten varkaaksi?

Jamesta tuleekin kaupungin erikoisin varas, eikä kaupunki muutenkaan ole enää entisensä, kun Jame pääsee vauhtiin. Kasvukertomuksen tapaisessa tarinassa riittää toimintaa ja pohdittavaa, kun Jame muistaa pikkuhiljaa menneitä — kas kun Jamella on muistissaan ainakin muutaman vuoden mittainen aukko.

P.C. Hodgell on kehitellyt aidosti omaperäisen fantasiamaailman. Kencyrit ovat äärimmäisen kiehtova luomus, samoin kyllä koko muukin maailma. Alkuun tarina lähinnä hämmästyttää, mutta pikkuhiljaa asiat selviävät. Tarina jatkuu ainakin kolmen kirjan verran, joten paljon jää vielä epäselväksi tässä ensimmäisessä osassa.

Parikymmentä vuotta työn alla ollut sarja on ollut paikoin varsin vaikeasti saatavilla. Kirjojen oikeudet ovat nykyään Baenilla, joka on onneksi julkaissut uusintalaitoksia. Ensimmäiset kaksi osaa (God Stalk ja Dark of the Moon) on koottu yksiin kansiin nimellä The God Stalker Chronicles (tai Dark of the Gods), Seeker’s Bane sisältää seuraavat kaksi (Seeker’s Mask ja To Ride a Rathorn).

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 288 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...