P.C. Hodgell: God Stalk

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lankhmar, Ankh-Morpork, Ambergris, New Crobuzon — näiden nimekkäiden fantasiakaupunkien joukkoon kuuluu ehdottomasti P.C. Hodgellin luoma Tai-Tastigon, joka on God Stalkin tapahtumapaikkana. Tunnelmalliseen kaupunkiin tutustutaan ensimmäistä kertaa hurjimpana mahdollisena päivänä, kuolleiden jumalien juhlana, kun riivaajien takaa-ajama Jame kompuroi turvaan kaupunginmuurien sisäpuolelle, vain joutuakseen uudenlaiseen vaaraan.

Jame löytää onnekseen itselleen sijan majatalosta ja ystäviäkin. Ensimmäisen yön hetkellinen tuttavuus johtaa oppipojan paikkaan Tai-Tastigonin maineikkaimman varkaan alaisena. Varkaan ammatti on kummallinen valinta Jamelle, joka on kencyr, osa kummallista kansaa. Kencyreille kunnia-asiat ovat siinä määrin iso juttu, että kencyrin syyttäminen valehtelemisesta on takuuvarma keino päästä hengestään. Ja sitten varkaaksi?

Jamesta tuleekin kaupungin erikoisin varas, eikä kaupunki muutenkaan ole enää entisensä, kun Jame pääsee vauhtiin. Kasvukertomuksen tapaisessa tarinassa riittää toimintaa ja pohdittavaa, kun Jame muistaa pikkuhiljaa menneitä — kas kun Jamella on muistissaan ainakin muutaman vuoden mittainen aukko.

P.C. Hodgell on kehitellyt aidosti omaperäisen fantasiamaailman. Kencyrit ovat äärimmäisen kiehtova luomus, samoin kyllä koko muukin maailma. Alkuun tarina lähinnä hämmästyttää, mutta pikkuhiljaa asiat selviävät. Tarina jatkuu ainakin kolmen kirjan verran, joten paljon jää vielä epäselväksi tässä ensimmäisessä osassa.

Parikymmentä vuotta työn alla ollut sarja on ollut paikoin varsin vaikeasti saatavilla. Kirjojen oikeudet ovat nykyään Baenilla, joka on onneksi julkaissut uusintalaitoksia. Ensimmäiset kaksi osaa (God Stalk ja Dark of the Moon) on koottu yksiin kansiin nimellä The God Stalker Chronicles (tai Dark of the Gods), Seeker’s Bane sisältää seuraavat kaksi (Seeker’s Mask ja To Ride a Rathorn).

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Totta, suositan lämpimästi. Pidän eniten toisesta osasta, jossa Jamen kaksoisveli tulee kuvioihin, ja myös osasta Seeker’s Mask, jossa Jame tutustuu omituisiin juttuihin kävelevistä puista ajelehtiviin yliopistoihin. Ride the Rathorn kaipaisi ehdottomasti jatkoa, nykyisellään se on jotenkin hiukan vajaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...