Baba Lybeck: Habaa : iloa, liikettä, voimaa

Habaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Moni varmaan tuntee entuudestaan Baba Lybeckin maineen intohimoisena urheilijana, ja se on syynä myös hänen kirjansa Habaa syntyyn. Hän nimittäin kertoo kirjassaan joutuvansa kerta toisensa jälkeen vastaamaan kysymyksiin siitä, miten hän ehtii sovittamaan aktiivisen urheiluharrastuksensa muuhun elämään, ja pyrkii nyt vastaamaan kysymykseen kirjansa kautta.

Kuten saatatte arvata, olennaisinta liikunnan mahduttamisessa kiireiseen elämään on oma motivaatio. Baba toteaa että jos liikuntaan suhtautuu kuten hampaiden pesuun, ruokailuun ja muihin arkeen kuuluviin rutiineihin, on ajan löytäminen helppoa. Palkinnoksi ajan löytämisestä saa sitten energisemmän, iloisemman ja voimakkaamman olon, joka auttaa jaksamaan niin kotona kuin työssä.

Habaa on suunnattu niille, jotka haaveilevat aiempaa liikunnallisemmasta elämästä, mutta tarvitsevat apua toimeen tarttumisessa. Baba käsittelee kirjassa liikunnalliseen elämäntapaan liittyviä asioita yhdessä asiantuntijoiden kanssa, ja vaikka näkökulma on hänen omassa elämässään, kaikki vinkit on suunnattu yleiselle tasolle meistä kenen tahansa noudatettavaksi. Kirja onkin varsinainen motivaatio-opus, ja sen pyrkimyksenä on kaataa kaikki esteet sohvaperunasta aktiiviliikkujaksi muuttumiselle.

Itse huomasin lukiessani olevani monesta asiasta samaa mieltä Baban kanssa, mutta jo aktiivisesti liikkuvana en osaa sanoa, motivoiko se todella elämänmuutoksen tielle, ellei aiempaa liikuntataustaa ole. Jos aktiivisempi elämä on kuitenkin siintänyt haaveissasi, niin Habaa-kirjasta saat hyvän tietopaketin liikunnan aloittamiselle aina varusteista eri lajeihin ja ruokailuun. Erityisen hienoa on se, että kirjan näkökulma on kauttaaltaan järkevä. Hyvässä kunnossa ollakseen ei tarvitse ihmeellisiä ruokavalioita tai minuutintarkkoja treeniaikatauluja, vaan liikunta voi olla luonteva osa elämää ja arkea. Parasta kirjassa on kuitenkin kautta tekstin välittyvä rakkaus urheiluun ja siitä saatavaan hyvään oloon. Sen luulisi motivoivan jos minkä.

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 196 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...