Ella Brigatti: Haikara jolla ei ollut nimeä

Haikara jolla ei ollut nimeä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Oikeastaan tilasin katsottavaksi kirjan Liian pieni norsu, ja sainkin kirjapaketin, jossa on koko sarja mukana eli neljä tosiinsa liittyvää satukirjaa. Piristäviä, suomalaisia lastenkertomuksia. Tekijä on Ella Brigatti, julkaisija on Capuchina Kustannus, joka jatkaa Kulttuurikioski osk:n lastenkirjakustannustoimintaa.

Akvarellimaiset puolitoistasivuiset piirroskuvat hallitsevat aukeamia, niin kuin pitääkin kun kirjat on suunnattu alle kouluikäisille. Vaikka on noissa jutuissa opinjuurta kyllin kaikille ikäluokille!

Aloitin tuolla sympaattisella alakuloisella norsunpoikasella, josta ei voi olla pitämättä. Ihan omin päin luin ilman kainalossa kuuntelevaa ‘asiantuntijaa’ ajatellen, mitähän kohderyhmäläinen olisi mieltä jutuista kuvien kera. Päättelin, jotta hyvin uppoaisi ja takuulla kehittäisi lapsen empaattista kykyä. No, se tutustumisvaihe on vielä edessäpäin.

Kirjasarja on siitä ovela, ettei se välttämättä ala ensimmäisenä julkitulleesta osasta Haikara jolla ei ollut nimeä. Aivan yhtä hyvin voi aloittaa kirjasta Krokotiili joka ei halunnut syödä tai haikarasta tai norsusta. Taikka viimeisimmästä osasta Puu joka puhui tähtien kanssa. Tuo puu on kaiken ydin, joka yhdistää eläimet toisiinsa ja saa kaiken hyvän ja herkän aikaan, ystävyyden joka poistaa pahuuden ja ennen kaikkea yksinäisyyden.

Jään innolla odottelemaan yhteistä intensiivistä lukuhetkeä kohderyhmäläisen kanssa.

Valitettavasti sarja on loppuunmyyty, mutta kirjastotädit ja -sedät auttanevat tässä hädässä ja pulassa.

Kirjasarjan kansikuvat
close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

hikkaj

SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita - myös lukiessa. Opettaja - ollut. Kieli kaikki kaikessa - suomen kieli. Ei Kilven voittanutta - Volterin eikä Eevankaan. Kotiblogipottu. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...