Ella Brigatti: Haikara jolla ei ollut nimeä

Haikara jolla ei ollut nimeä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Oikeastaan tilasin katsottavaksi kirjan Liian pieni norsu, ja sainkin kirjapaketin, jossa on koko sarja mukana eli neljä tosiinsa liittyvää satukirjaa. Piristäviä, suomalaisia lastenkertomuksia. Tekijä on Ella Brigatti, julkaisija on Capuchina Kustannus, joka jatkaa Kulttuurikioski osk:n lastenkirjakustannustoimintaa.

Akvarellimaiset puolitoistasivuiset piirroskuvat hallitsevat aukeamia, niin kuin pitääkin kun kirjat on suunnattu alle kouluikäisille. Vaikka on noissa jutuissa opinjuurta kyllin kaikille ikäluokille!

Aloitin tuolla sympaattisella alakuloisella norsunpoikasella, josta ei voi olla pitämättä. Ihan omin päin luin ilman kainalossa kuuntelevaa ‘asiantuntijaa’ ajatellen, mitähän kohderyhmäläinen olisi mieltä jutuista kuvien kera. Päättelin, jotta hyvin uppoaisi ja takuulla kehittäisi lapsen empaattista kykyä. No, se tutustumisvaihe on vielä edessäpäin.

Kirjasarja on siitä ovela, ettei se välttämättä ala ensimmäisenä julkitulleesta osasta Haikara jolla ei ollut nimeä. Aivan yhtä hyvin voi aloittaa kirjasta Krokotiili joka ei halunnut syödä tai haikarasta tai norsusta. Taikka viimeisimmästä osasta Puu joka puhui tähtien kanssa. Tuo puu on kaiken ydin, joka yhdistää eläimet toisiinsa ja saa kaiken hyvän ja herkän aikaan, ystävyyden joka poistaa pahuuden ja ennen kaikkea yksinäisyyden.

Jään innolla odottelemaan yhteistä intensiivistä lukuhetkeä kohderyhmäläisen kanssa.

Valitettavasti sarja on loppuunmyyty, mutta kirjastotädit ja -sedät auttanevat tässä hädässä ja pulassa.

Liian pieni norsu
Krokotiili joka ei halunnut syödä
Puu joka puhui tähtien kanssa

hikkaj

SUOMEN ARVOSTELIJAIN LIITON eli SARVin JÄSEN ilman sarvia ja hampaita - myös lukiessa. Opettaja - ollut. Kieli kaikki kaikessa - suomen kieli. Ei Kilven voittanutta - Volterin eikä Eevankaan. Kotiblogipottu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...