Erika Vik: Hän sanoi nimekseen Aleia

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mikä kiehtova nimi! Hän sanoi nimekseen Aleia – kuka? Miten niin ”sanoi nimekseen”? Jo vain herää mielenkiinto.

Corildon on seleesien Seuran kartografi, joka työskentelee kaukana pohjoisessa, etäällä muista. Hän tutkailee työkseen maailmaa ja on aistinut tuulten muuttumisen – se ei lupaa hyvää.

Eräänä päivänä hän löytää portiltaan tuupertuneen nuoren naisen. Nainen on menettänyt muistinsa, eikä osaa kertoa itsestään muuta kuin nimensä – Aleia. Aleia on vain ihminen, mutta pystyy silti aistimaan huonoja tuulia kuin seleesi. Lisäksi Aleiassa näkyy jälkiä levottomuutta herättävästä magiasta.

Kun vielä kotoa Seleesiasta tulee tiukkasävyinen kutsu palata takaisin, Corildonin ei auta muu kuin lähteä ja ottaa Aleia mukaansa. Seleesiasta voi löytyä joku, joka pystyy palauttamaan Aleian muistot. Matka on kuitenkin vaikea: Aleian jäljillä tuntuu olevan joku voimakas ja mahdollisesti pahantahtoinen taho, eikä asiaa auta seleesejä kohtaan yleisesti tunnettu ennakkoluulo ja viha.

Kaksosauringot-trilogian aloittava teos on tyylikästä fantasiaa. Tarina etenee nopeasti ja vaivattomasti, ja pitää lukijan otteessaan. Erika Vik on luonut kiehtovan maailman, jossa on fantastisia elementtejä, mutta myös junia, höyrylaivoja ja revolvereita. Muodikasta steampunkia siis ja varsin taitavasti tehtynä.

Tarina jää luonnollisesti aivan kesken, mutta seuraava osa ilmestyy onneksi jo pian.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...