Matti Yrjänä Joensuu: Harjunpää ja poliisin poika

Harjunpää ja poliisin poika

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mikaelin isä on poliisi, vanha ja väsynyt Nils Bergman, joka ei kaihda koviakaan otteita teinipoikansa kotikasvatuksessa. Vyönsolki tulee tutuksi pahanteosta kärähtäneelle pojalle. Leo on pari vuotta vanhempi Kontulan kovanaama, joka houkuttelee Mikaelin mukaansa etsimään säpinää päihteistä ja väkivallasta. Huonostihan siinä käy.

Matti Yrjänä Joensuun Harjunpää ja poliisin poika on traaginen tarina lasten ja nuorten kasvattamisen vaikeudesta. Päähenkilö ylikonstaapeli Harjunpää potee kahden pienen tytön isänä huonoa omaatuntoa perheen laiminlyömisestä selvitellessään niin ikään laiminlyötyjen nuorten sortumista väkivaltakierteeseen. Rikkinäiset perheet, vaimojen ja lasten hakkaamiset, varastelut ja huoraamiset ovat Harjunpään työssä valitettavaa arkipäivää. Syvämietteinen poliisi tuntee taas kerran kuolevansa vähän lisää sisältä.

Ja juuri vakavuudessa onkin Joensuun tarinoiden paras puoli. Harjunpää ja poliisin poika ei hetkeäkään ihannoi väkivaltaa eikä rötöstelyä, muttei myöskään tee poliisin roolista erityisen hohdokasta. Sen sijaan Joensuu kirjoittaa rikollisen ja poliisin mielen liikkeistä. Synkkää psykologiaa, vahvaa empatiaa.

Harjunpää ja poliisin poika on surullinen tarina, mutta niin hienosti kirjoitettu, että sen ahmaisee lähes kerralla. Suosittelen!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...