Heta Happonen: Harmaan pupun päiväkirja

Harmaan pupun päiväkirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Blogista tuttu harmaa pupu ilmestyy ensimmäistä kertaa paperiversiona ja vieläpä kovakantisena. Harmaa pupu elää unelmissa ja todellisuudessa, nukkumaan hän menee ruusun terälehdistä tehdyn peiton alle, lakana on tietysti tehty sinivuokoista ja tyyny hämähäkin seiteistä ja kukista.

Harmaa pupu vie mukanaan lapsen maailmaan, jossa todellisuus muuttuu oudon merkitykselliseksi. Toisaalta hän näkee karmeita unia, jossa hänestä tulee nallepäinen kyborgi. Hän käy myös sienimetsällä ja rakastaa sitä – paitsi että joku on raiskannut metsää. Tähtitaivas ja luonto ilahduttavat tietysti aina. Pikkulinnut hyppytöppöjalkoineen ovat ainakin kaupungissa yksi maailman parhaista jutuista. Välillä käydään ihan romantiikan puolellakin, vaikka oikeastaan kyse on oikomishoidosta. Roolipelitkin ovat mukana, eihän niitä sovi unohtaa. Vääryksiä oikaistaan ystävien kanssa tarpeen mukaan ja muuten eletään aika lämpöisissä tunnelmissa.

Albumi on petollisen yksinkertaisen oloinen, mutta tarinat vievät mennessään nopeasti. Piirrosjälki on yksinkertaista ja selkeää, ainakin suurimmaksi osaksi. Kirja koostuu selkeästi eritellyistä tarinoista ja teemoista, lisäksi Harmaan pupun ystävät esitellään erikseen takasivulla, josta voi tarvittaessa luntata tietoja. Pupu on mainio sarja, joka sopii monenikäisille ja on välillä hellyttävän omaehtoinen lajissaan. Harmaan pupun jalat ovat toki maassa, mutta mieli seikkailee aivan toisaalla… keksejä mennään ostamaan keittiön lentävällä matolla, jos joku keksejä kerran haluaa!

Harmaa pupu ystävineen on tätä ennen seikkaillut vain blogissa, josta edelleen voi katsoa ajankohtaiset tapahtumat. Tämä on Heta Happosen esikoisalbumi ja ehdottomasti tutustumisen arvoinen uutuus.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...