Philippe Claudel: Harmaat sielut

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Harmaat sielut on omanlaisensa murhamysteeri. Pienessä ranskalaisessa kylässä lähellä rajaa ensimmäisen maailmansodan aikaan kuolee pieni tyttö. Rikos selvitetään, tavallaan, mutta kirjan kertoja palaa asiaan parikymmentä vuotta myöhemmin. Tapahtumat ovat jääneet vaivaamaan. Lukijalle käynee samoin.

Sota vaikuttaa taustalla, yhtä aikaa jättäen kylän rauhaan ja ravistellen sitä kauttaaltaan. Tämä ei ole kaunis tarina (vaikka onkin kauniisti kirjoitettu) tai onnellinen kirja, ja sellaista kaipaavan kannattaa jättää Harmaat sielut lukematta.

Ihmiset tekevät julmuuksia; onko syynä sota vai ei, on tulkintakysymys. Harmaat sielut on läheisesti kerrottu henkilökohtainen ja koskettava tarina, joka on kaikessa kauheudessaan kuitenkin hyvin kaunis.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...