Philippe Claudel: Harmaat sielut

Osta kirja itsellesi

Harmaat sielut on omanlaisensa murhamysteeri. Pienessä ranskalaisessa kylässä lähellä rajaa ensimmäisen maailmansodan aikaan kuolee pieni tyttö. Rikos selvitetään, tavallaan, mutta kirjan kertoja palaa asiaan parikymmentä vuotta myöhemmin. Tapahtumat ovat jääneet vaivaamaan. Lukijalle käynee samoin.

Sota vaikuttaa taustalla, yhtä aikaa jättäen kylän rauhaan ja ravistellen sitä kauttaaltaan. Tämä ei ole kaunis tarina (vaikka onkin kauniisti kirjoitettu) tai onnellinen kirja, ja sellaista kaipaavan kannattaa jättää Harmaat sielut lukematta.

Ihmiset tekevät julmuuksia; onko syynä sota vai ei, on tulkintakysymys. Harmaat sielut on läheisesti kerrottu henkilökohtainen ja koskettava tarina, joka on kaikessa kauheudessaan kuitenkin hyvin kaunis.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...