Dan Rosenholm: Helppohoitoinen puutarha

Helppohoitoinen puutarha

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Huonosti suunnitellussa puutarhassa saa olla koko ajan kitkemässä rikkaruohoja ja hoitamassa kasveja, kun samaan aikaan olisi myös mahdollisuus selvitä siitä kaikesta vähemmällä työllä. Kiireiselle tai laiskalle puutarhurille Helppohoitoinen puutarha tarjoaa vinkkejä siitä, miten on mahdollista helpottaa omaa työtä ja saada vähällä vaivalla siisti piha.

Tämä on todella hyvä kirja; siitä saa tavallaan oikeuden olla tekemättä niin paljoa, kun vähemmälläkin selviää. Toisaalta helppohoitoinen puutarha on ihan oikeasti monen toive, ja kirjan vinkeillä sellaisen tekemisessä pääsee jo pitkälle. Kirja auttaa kasvivalinnoissa, että tulisi istutettua vain vähän hoitoa vaativia kasveja ja niiden oikeanlainen sijoittelu auttaa, ettei jää epämääräisiä tyhjiä kohtia rikkaruohoja varten.

Vinkit helppohoitoisista kasveista olivat hyviä, samoin suunnitteluideat, joilla pihasta saadaan jo alun perin helppohoitoinen. Omalla kohdallani iloa tuottivat ne vinkit, jotka kertoivat, mitä voi ihan hyvin jättää tekemättä (esimerkiksi nurmikon kalkitseminen ja haravointi).

Tietenkin on olemassa ihmisiä, jotka eivät halua mennä helpoimman kaavan mukaan, vaan ihan aidosti haluavat puuhastella enemmän puutarhassaan. Kirja voi silti toimia hyvänä herätteenä heillekin kertoen ovatko omat toimintamallit tosiaankin parhaita mahdollisia, kun harva kuitenkaan ehtii tehdä ihan kaikkia mahdollisia puutarhatöitä.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...