Jenny Erpenbeck: Kodin ikävä

Kodin ikävä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kodin ikävä kuvaa sadan vuoden jaksoa saksalaista historiaa – no, prologi aloittaa kymmeniä tuhansia vuosia aikaisemmasta ajasta, kun jääkausi muovasi myöhemmin saksalaiseksi päätynyttä maaperää. Kirja kertoo brandenburgilaisesta talosta, jonka arkkitehti rakennuttaa vaimonsa iloksi, täyttäen kaikki tämän erikoisetkin toiveet.

Kirja kuvaa historian kulkua, kuin ohimennen. Viereisellä tontilla asuu juutalainen verkatehtailija, kunnes ei enää asu. Kaikki sukulaiset eivät ehdi paeta maasta ajoissa. Talo näkee toisen maailmansodan ja joutuu toviksi venäläisten miehittämäksi.

Arkkitehti itse puolestaan joutuu lopulta jättämään talon ja pakenemaan länteen. Entinen Albert Speerin työryhmän jäsen ja DDR:n rakentaja onkin yhden väärän päätöksen jälkeen mennyt mies.

Viimein talo joutuu byrokraattisten prosessien kohteeksi. Omistusoikeus palautetaan, talo myydään ja lopulta puretaan.

Kodin ikävä on vähän vaikeaselkoinen, mutkikkaasti eri aikatasoilla etenevä, toisteinen ja elegantti kertomus talosta, kodeista ja 1900-luvusta Saksassa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...