Eddie Campbell ja Alan Moore: Helvetistä 1-5

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Viiltäjä-Jackin legenda herää henkiin tämän tummasävyisen sarjakuvaeepoksen sivuilla. Sarjakuva, tai pikemminkin graafinen romaani, on kuitenkin paljon muutakin: teos uppoutuu niin historiaan ja mytologiaan kuin sarjamurhaajaan psyykeen.

Käsikirjoittaja Alan Moore sekoittaa samaan soppaan faktaa, fiktiota ja arvailuja, ja onnistuu nostamaan Viiltäjä-Jackin mysteerin suorastaan huikeisiin mittasuhteisiin. Samalla valotetaan vuosisadan vaihteen murrosta (eihän suotta ole sanottu, että Viiltäjä-Jack synnytti 1900-luvun) ja sensaatiolehdistön syntyä.

Perinteisestä sarjakuvasta ei siis ole kysymys; lukiessa on syytä pitää etusormea kirjan viiteosion kohdalla, muuten kärryillä on mahdoton pysyä.

Eddie Campbellin loistavan synkeä (sanaleikki annettakoon anteeksi 😉 kuvitus loihtii pikkutarkasti esiin 1800-luvun lopun Lontoon. Kuulemma henkilöhahmoista voi jopa tunnistaa esikuvat.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 994 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...