Eddie Campbell ja Alan Moore: Helvetistä 1-5

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Viiltäjä-Jackin legenda herää henkiin tämän tummasävyisen sarjakuvaeepoksen sivuilla. Sarjakuva, tai pikemminkin graafinen romaani, on kuitenkin paljon muutakin: teos uppoutuu niin historiaan ja mytologiaan kuin sarjamurhaajaan psyykeen.

Käsikirjoittaja Alan Moore sekoittaa samaan soppaan faktaa, fiktiota ja arvailuja, ja onnistuu nostamaan Viiltäjä-Jackin mysteerin suorastaan huikeisiin mittasuhteisiin. Samalla valotetaan vuosisadan vaihteen murrosta (eihän suotta ole sanottu, että Viiltäjä-Jack synnytti 1900-luvun) ja sensaatiolehdistön syntyä.

Perinteisestä sarjakuvasta ei siis ole kysymys; lukiessa on syytä pitää etusormea kirjan viiteosion kohdalla, muuten kärryillä on mahdoton pysyä.

Eddie Campbellin loistavan synkeä (sanaleikki annettakoon anteeksi 😉 kuvitus loihtii pikkutarkasti esiin 1800-luvun lopun Lontoon. Kuulemma henkilöhahmoista voi jopa tunnistaa esikuvat.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 301 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...