Sylvain Neuvel: Heräilevät jumalat

Heräilevät jumalat

Osta kirja itsellesi

Jos et ole vielä lukenut Themis-kansioiden ensimmäistä osaa Uinuvat jättiläiset, aloita siitä. Siinä maan alta löytyi jättiläiskäsi ja muutama muu ruumiinosa ja kas, ihmiskunnalla oli hallussaan jättikokoinen taistelurobotti ja kuin ihmeen kaupalla sille sopivat ohjastajat.

Nyt robotille tulee aivan uudenlaista tarvetta ja sen ominaisuuksien tutkimiseen uutta intoa, kun Lontooseen ilmestyy toinen samanlainen, vain vieläkin suurempi robotti. On selvää, että Themis-robotti on ihmiskunnan ainoa keino.

Tarinaan väännetään kovasti uutta kierrettä, mutta formaatti on sama: juttu etenee katkelmina, jotka valaisevat asioita milloin mistäkin suunnasta. Paljon on haastatteluja ja lokikirjoituksia, eli vahvasti mennään kertominen edellä ja näyttäminen perässä. Tämä on edelleen ärsyttävää, kuten ensimmäisessäkin osassa.

Ensimmäisen osan tapaan tässäkin on kuitenkin hyvin vetävä ja koukuttava juoni, joka saa kääntämään sivua innokkaasti. Loppuunkin on rakennettu sellainen cliffhanger, että trilogian kolmas osa lienee pakko lukea.

Vauhdikkaan, juonivetoisen kevyen scifin ystäville Heräilevät jumalat on oikein mainio valinta. Mitään kovin syvällistä tai tieteellistä scifiä kirja ei ole, vaan enemmänkin kirjaversio Hollywoodin efektirymistelyistä. Se sopii siis mainiosti niillekin, jotka varsinaista scifiä vieroksuvat.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...