Ville Virtanen: Hevosen taju

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Flo ja Elias tutustuvat jo teini-ikäisinä toisiinsa, hevosten merkeissä – tietysti. He rakastuvat auttamattomasti, vaikka välit muuttuvatkin vuosien mittaan. Nyt, lähes keski-ikäisinä, he pitävät Euroopan parhainta ja kuuluisinta hevoskauppatallia Ruotsissa.

Kenenkään kysymättä tilalle ilmestyy hevosenkuljetusauto, jonka sisältä paljastuu hopeasävyinen akhaltek-tamma. Upea, mutta mahdoton. Tamma kuitenkin säteilee valoa, jonka vain Elias näkee. Valoa ja suurta rakkautta, sisällään hevosen henki. Hevonen on kauppiaan näkökulmasta arvoton, mutta upea ja vaikuttava näky. Vain Elias tietää, mitä tehdä!

Kun mukaan erääseen hevoskauppaan tulee salaperäinen miljonääri ja outo tapaus, herra K., on koko tallin olemassaolo äkkiä kyseenalaistettu. Samalla Flo oppii tietämään, mitä on syvin rakkaus ja äärimmäinen kaipaus. Elias puolestaan – niin, muuttuu ihmisenä yhä enemmän hevoseksi. Järjetöntä kamppailua rakkauden, sekä ihmisten että ihmisen ja hevosen välisen, puolesta tuntemattomilla seuduilla outojen vaiheiden seuratessa toistaan.

Kirja on upea kertomus suuremmista voimista, rakkaudesta ja jostakin, jota ihmisen silmät eivät näe tai ajatus tajua. Tämä on myös perimmäinen anteeksipyyntö hevoselle, kaikista olennoista upeimmalle. Hevoselle, jonka ihminen on yrittänyt alistaa, mutta joka ei taivu – ainoastaan rakkaus voi antaa luvan johonkin. Tämä on myös kriittinen ja raadollinenkin tarina kansainvälisestä hevoskaupasta, sen arvoista ja keinoista nykypäivänä.

Kirja imaisee mukaansa ja kuljettaa mieltä pyörteissään hirmuisella voimalla ja intensiteetillä. Kesken tätä ei malta jättää. Tämä on luettava loppuun. Kerralla. Hieno kirja, jota voin suositella kaikille hevosihmisille sekä rakkaudesta ja sen voimasta kiinnostuneille.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Näin juuri äsken tämän kirjan, mutta se ei herättänyt sen vertaa mielenkiintoa, että olisin vilkaissut edes takakantta. Mutta tämä vinkki sai kiinnostumaan, kirja kuulostaa tosi kiehtovalta. Eikös tämä ole vinkkien perimmäinen tarkoitus? Irja onnistui siis paremmin, kuin kirja itse!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...