Ville Virtanen: Hevosen taju

Hevosen taju

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Flo ja Elias tutustuvat jo teini-ikäisinä toisiinsa, hevosten merkeissä – tietysti. He rakastuvat auttamattomasti, vaikka välit muuttuvatkin vuosien mittaan. Nyt, lähes keski-ikäisinä, he pitävät Euroopan parhainta ja kuuluisinta hevoskauppatallia Ruotsissa.

Kenenkään kysymättä tilalle ilmestyy hevosenkuljetusauto, jonka sisältä paljastuu hopeasävyinen akhaltek-tamma. Upea, mutta mahdoton. Tamma kuitenkin säteilee valoa, jonka vain Elias näkee. Valoa ja suurta rakkautta, sisällään hevosen henki. Hevonen on kauppiaan näkökulmasta arvoton, mutta upea ja vaikuttava näky. Vain Elias tietää, mitä tehdä!

Kun mukaan erääseen hevoskauppaan tulee salaperäinen miljonääri ja outo tapaus, herra K., on koko tallin olemassaolo äkkiä kyseenalaistettu. Samalla Flo oppii tietämään, mitä on syvin rakkaus ja äärimmäinen kaipaus. Elias puolestaan – niin, muuttuu ihmisenä yhä enemmän hevoseksi. Järjetöntä kamppailua rakkauden, sekä ihmisten että ihmisen ja hevosen välisen, puolesta tuntemattomilla seuduilla outojen vaiheiden seuratessa toistaan.

Hevosen taju on upea kertomus suuremmista voimista, rakkaudesta ja jostakin, jota ihmisen silmät eivät näe tai ajatus tajua. Tämä on myös perimmäinen anteeksipyyntö hevoselle, kaikista olennoista upeimmalle. Hevoselle, jonka ihminen on yrittänyt alistaa, mutta joka ei taivu – ainoastaan rakkaus voi antaa luvan johonkin. Tämä on myös kriittinen ja raadollinenkin tarina kansainvälisestä hevoskaupasta, sen arvoista ja keinoista nykypäivänä.

Kirja imaisee mukaansa ja kuljettaa mieltä pyörteissään hirmuisella voimalla ja intensiteetillä. Kesken tätä ei malta jättää. Tämä on luettava loppuun. Kerralla. Hieno kirja, jota voin suositella kaikille hevosihmisille sekä rakkaudesta ja sen voimasta kiinnostuneille.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 274 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...