Eija Lappalainen ja Anne Leinonen: Hiekkasotilaat

Hiekkasotilaat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Routasisarukset aloitti samannimisen trilogian, joka sijoittuu 2300-luvulle, suurten mullistusten jälkeiseen aikaan. Hiekkasotilaat jatkaa siitä, mihin edellinen osa jäi, ja trilogia on sen verran yhtenäinen, että edellinen osa on syytä olla luettuna, mieluusti vieläpä tuoreessa muistissa, sillä menneitä ei turhaan kerrata.

Utu on päässyt käsiksi salaisuuksiin, joita etsi ja käyttää kykyjään puhua koneille. Se ja eräs onnekas löytö avaavat hänelle aivan uutta ymmärrystä myös kirjan tapahtumia ajavaan ennustukseen. Teknologisesti edistyneen Taivaan ja jatkuvassa energian puutteessa elävän Metsän välille puhkeaa avoin sota, jossa Utun petollisella veljellä Marraksella on näppinsä pelissä.

Tarinaa kerrotaan muutamasta näkökulmasta. Ääniksi pääsevät Utun lisäksi värihammasklaanin Sarim, joka päätyy rekrytoidyksi Taivaan armeijaan ja tiinettärien luota paennut Huria, jolla on mielenkiintoisia ja hyödyllisiä parantajan taitoja.

Routasisarukset-sarjan maailma on kiehtova, on mielenkiintoista lukea kun pikkuhiljaa selviää, mitä maailmassa on tapahtunut. Trilogian kolmas osa saisi ilmestyä jo!

Hiekkasotilaat on edeltäjänsä tavoin merkitty nuortenkirjaksi, mutta se taitaa sittenkin kertoa enemmän suomalaisten kirjamarkkinoiden tilasta kuin tästä kirjasta. Sopiihan tämä nuorillekin, mutta ei tämä sillä tavalla nuortenkirja ole, että aikuisille tulisi allergiaoireita. Suosittelen, mutta lukekaa Routasisarukset ensin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...