Eija Lappalainen ja Anne Leinonen: Routasisarukset

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Utu asuu Laaksossa, jossa elämä on hillittyä ja rauhallista. Ympärillä on ekokatastrofin tuhoama Eurooppa. Utulla on erikoinen kyky ymmärtää ikivanhoja koneita. Kyky on hämmentävä salaisuus, josta Utu ei ole kertonut kuin lähimmilleen. Aikuisikä lähestyy ja Utu kyseenalaistaa yhä enemmän Laakson elämänmenoa. Utu haluaisi löytää omat biologiset vanhempansa ja selvittää kykyjensä salaisuuden, mutta Laaksossa se ei onnistu. Pitää siis paeta, kuten rakas kasvattiveli Marras aikaisemmin.

Routasisarukset on dystopiatarina, joka pyörittelee yksilönvapauksiin, ympäristöön ja valtaan liittyviä kysymyksiä. Kirja on luokiteltu nuortenkirjaksi ja nuoruuden ja aikuisuuden rajamailla kirjassa liikutaankin. Normeja ja tapoja kyseenalaistava päähenkilö on nuortenkirjojen perusmateriaalia, joka tässäkin tarinassa toimii hienosti. Aikuisen lukijan ei myöskään tarvitse vaivaantua, hyvin tämä aikuisellekin toimii.

Tarinan maailma on mielenkiintoinen. Routasisarukset on trilogian ensimmäinen osa ja tarina jää kipeästi kesken. Kirjan loppuun mennessä Utu pääsee etsimiinsä salaisuuksiin käsiksi, mutta niiden merkitys jää seuraavan kirjan asiaksi. Harmillisesti seuraavaa osaa pitänee odottaa ensi vuoteen.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

5 kommenttia

  1. Olen lukenut tuon kirjan, mielestäni se on parhaimpia suomalaisten tekemiä kirjoja. 🙂 Harmittaa vähän, että seuraava osa ilmestyy pitkän ajan päästä, mutta hyvää kannattaa odottaa, eikö?
    Olen selaillut näitä sivuja ja koin shokin, kun tajusin ettei täällä ole mainittu J.R.Wardin Mustan tikarin veljeskunta-sarjaa, minä itse suorastaan rakastan niitä! Ettekö voisi ottaa ne seuraavaksi? Ensimmäisen osan nimi on Pimeyden rakastaja, ja viides osa Sitomaton rakastaja on jo tullut kauppoihin. >_<
    Kiitos paljon, jos toteutatte pyyntöni! <3

  2. Ei taida kukaan vinkkaajista harrastaa noita yliluonnollisia romansseja. Vinkkaamme sitä, mitä muutenkin luemme, joten jotain katvealueita jää kyllä väistämättä.

  3. Minäpä voisin luvata vinkata Mustan tikarin veljeskuntaa, kun olen kerran kaikki tähän mennessä suomennetut lukenut. Tämäkin epäkohta siis korjaantuu piakkoin:)

  4. Nyt kun koko trilogia on julkaistu, kannattaa aloittaa lukeminen, jos ei sitä vielä ole tehnyt. Erinomaista suomalaista scifiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...