Eija Lappalainen ja Anne Leinonen: Konejumalat

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Konejumalat saattaa loppuun Routasisarukset-trilogian. Tällä kertaa kuohuntaa nähdään lisääntymisteknologiaa hallitsevien tiinettärien keskuudessa. Matarkka Zulda lietsoo tiinettäret sotaan keskenään ja yrittää nostaa kasvattityttärensä Onawen valtaan ennustuksia kertovan kuution avulla. Zulda haluaisi luoda uuden maailmanjärjestyksen, joka tähtäisi parempien ihmisalkioiden jalostamiseen.

Ennustuskuutio lupailee Onawelle suurta tulevaisuutta, mutta suuria mahdollisuuksia on myös Udulle. Sama ennustus koskee myös Utua: hänestäkin voi tulla hallitsija, konejumala, joka kuiskii vanhoille koneille ja osaa lukea niiden ajatukset. Utu ja Onawe joutuvat valitsemaan puolensa Zuldan nostattamien kuohujen keskellä.

Samassa sopassa on vielä vaarallinen virus, joka uhkaa kaikkia nanoteknologialla rikastettuja ihmisiä. Kenellä on ratkaisu viruksen torjumiseksi? On selvää, että maailma muuttuu, mutta kuka päättää, mihin suuntaan?

Konejumalat on hieno lopetus Routasisarukset-trilogialle. Kirjassa riittää käänteitä ja tapahtumia, niin että välillä lukijan pää uhkaa mennä pyörälle. Aikaisempien osien tapahtumien muistaminen edistää tämän kirjan ymmärtämistä, joten edellisten osien olisi hyvä olla hyvässä muistissa, eikä kirjaan kannata tarttua ollenkaan, jos ei ole lukenut Routasisaruksia ja Hiekkasotilaita.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...