Eija Lappalainen ja Anne Leinonen: Devoted souls : peliromaani

Osta kirja itsellesi

Nelli hankkii ja asentaa tietokoneelleen uuden pelin. Se on verkossa pelattava massiivimoninpeli Devoted souls. DeS hakkaa edeltäjänsä mennen tullen syvyydessään, monipuolisuudessaan ja interaktiivisuudessaan. Nelli uppoutuu peliin: elää pelimaailmassa, saa uusia ystäviä, kokee kaikenlaista. Kääntöpuolena tuore avomies Nuutti huolestuu pitkistä pelisessioista ja kokee jääneensä sivuun.

Tarina polveilee kuvaillen vuoroin tosielämän ja pelin etenemistä. Mitään hyppäyksiä tai nytkähdyksiä matkassa ei kuitenkaan tunnu, vaan pelimaailma ja reaalimaailma sulautuvat saumattomasti yhteen – Nellin yhdeksi ainoaksi elämäksi. Pääkaupunkiseudulla asustavalle scifi-harrastajalle bonuksena kirjassa käyskennellään Helsingin keskustan tutuilla paikoilla ja käydään Helsingin yliopiston science fiction -klubin torstaimafiassa.

Itse pidin kirjasta sen tuttujen pelielementtien vuoksi, mutta luulen, että se olisi mainio tutustumistapa (verkossa pelattavien) tietokoneroolipelien maailmaan sellaiselle, joka ei niistä mitään tiedä ja on ehkä epäluuloinenkin tietämättömyydessään. Pelaamisen ja sen sosiaalisen ulottuvuuden kaikkia puolia käsitellään, vaikka Nelli ei pelaajana mikään äärimmäisyys olekaan mihinkään suuntaan.

Kirjan huono puoli on se, että näin interaktiivista, syvää ja monipuolista tietokoneroolipeliä ei ole oikeasti olemassa, vaan todellisuus on tarua latteampi. Jos sellaisia kuitenkin on, kertokaa heti. Minä haluan pelata sitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.