Anne Leinonen: Sinä kirjoitat romaanin

Sinä kirjoitat romaanin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Anne Leinonen on kirjoittanut niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Hän on tehnyt varsin kattavan uran kustannustoimittajana ja voittanut lukuisia kirjallisuuspalkintoja. Kirjoittamista hän on aiemmin käsitellyt muun muassa kolmessa nuorille suunnatussa kirjoitusoppaassa.

Sinä kirjoitat romaanin on jaoteltu kolmeen osioon. “Ennen aloittamista” esittelee, mitä romaani vaatii tekijältään ja esittelee erilaisia kirjoittamisen strategioita. “Romaanin sisältö” -osio käsittelee kattavasti romaanin aineksia, kuten henkilöitä, juonen rakenteita ja kerronnan tyyliä. “Kirjoittamisen aikana ja jälkeen” käsittelee muun muassa editointia ja erilaisia kirjoitustyökaluja.

Kirja käy läpi siis todella laajan kirjon aiheita. Kun samaan aikaan huomiota saavat niin käytännön kysymykset ja syvällisemmät kirjoitustekniset kysymykset, varmistuu, että kaikki lukijat saavat kirjasta varmasti jotain uutta irti. Sinä kirjoitat romaanin antaa lukijalleen myös kiitettävästi tehtäviä. Tämä on hyvä, koska se luo vuorovaikutusta ja auttaa käsittelemään kirjan aiheita niin, että ne jäävät muistiin paremmin.

Sinä kirjoitat romaanin on varsin tiivis paketti: se onnistuu kertomaan hyvin paljon asiaa 140 sivussaan. Samalla se on varsin helposti lähestyttävää tekstiä, jota kykenee käsittelemään haluamassaan järjestyksessä. Asioita ei pysähdytä esittelemään kauhean tarkasti, mutta riittävästi, jotta asian ydin hahmottuu.

Sinä kirjoitat romaanin on ensiluokkainen kirjoitusopas. Se on todella hyvä voimavara varsinkin henkilölle, joka vasta aloittelee kirjoittamisen parissa.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...