Anne Leinonen: Viivamaalari

Osta kirja itsellesi

Viivamaalarin päähenkilö kokee ensin järkytyksen: hänen kotitalonsa edessä kasvava vaahtera vain katoaa eräänä päivänä. Sitten hän kohtaa omituisen naisen, joka kävelee kadulla ja maalaa maahan valkoista viivaa. Arpajaisissa minäkertoja saa uuden työn. Hänestä tulee käsitetaiteilija. Koska hän ei ymmärrä taiteesta mitään, hän päättää etsiä käsiinsä viivaa maalaavan naisen, joka on ilmiselvästi jonkinlainen taiteilija.

Seuraa nyrjähtäneitä tapahtumia omituisessa maailmassa, jossa työpaikat ja jopa parisuhteet arvotaan uusiksi vähän väliä. Hämmästelyä – minäkertoja on asioista ihan yhtä pihalla kuin lukija ja kantaa maaliämpäriä ympäriinsä ihmetellen tapahtumia. Kirja pohjustaa selvästi kummallisia käänteitä vihjailemalla matkan varrella. Välillä minäkertojan kertomaa tarinaa katkovat erilliset luvut, jotka kertovatkin jostain aivan toisesta henkilöstä.

Viivamaalari on omituinen kirja, jonka lukija saa lopussa onneksi vastauksia, kun tapahtumat saavat lisävauhtia ja asioihin saadaan vähän selityksiä ja ratkaisuja. Kaikkea Anne Leinonen ei sentään selitä puhki, vaan lukijalle jää sopivasti kummallinen olo vielä kirjan loputtuakin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

  1. Tämä oli kaikessa outoudessaan aika herkullinen tapaus. Ensin tuntuu siltä, ettei tässä ole järjen hiventä, mutta kun malttaa lukea riittävän pitkälle, alkavat palaset loksahdella kohdalleen ja kirjasta löytyy sentää joku tolkku.

  2. Tosiaan kummallinen kirja, mutta toisaalta hauska luettava siinä kummallisuudessaan ja outoudessaan. Kannatti se loppuun, lukea vaikka välillä meinasi usko loppua 🙂
    Suosittelen oudoille ihmisille 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...