Anne Leinonen: Kirjanoita

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjanoidan päähenkilö on 17-vuotias Aura, joka asuu Helbyssä. Helby muistuttaa jonkin verran 2010-luvun Helsinkiä, mutta on kuitenkin aivan toisenlaisessa maailmassa. Aura näkee välillä välähdyksiä toisenlaisesta Helbystä: syksyllä näyteikkunasta heijastuu lumimyrsky ja takana kulkee ihmisiä, joita siellä ei todellisuudessa kulje.

Hieman omituisten käänteiden jälkeen lukion kesken jättävä Aura saa työpaikan Menetettyjen unelmien talosta, joka on jonkinlainen kahvilan ja sosiaalitoimiston sekoitus. Siellä hän tutustuu uusiin, tärkeisiin ihmisiin ja kohtaa kirjoja – Auran Hellbyssä erittäin harvinaisia tavaroita. Näiden kirjojen sanoissa on todellista voimaa.

Aura huomaa pian olevansa monien mysteerien keskellä. On kiehtova Pyry, jolla on kummallisia salaisuuksia, on Menetettyjen unelmien taloa pyörittävä Raisa, joka kertoo salaisuuksia ja vaikuttaa todella mukavalta, mutta josta Auraa silti varoitellaan – aivan kuin Aura olisi sotkeutunut johonkin isompaan kuvioon, jota hän ei täysin hahmota.

Kirjanystävälle Kirjanoita on herkullista luettavaa. Etenkin nuoremmat lukijat saavat kirjasta paljon hyviä lukuvinkkejä: kaikki kirjassa mainitut teokset ovat mielenkiintoista luettavaa. Tarina on jännittävä, vaan jää harmillisesti täysin kesken. Jatko-osa Noitakirja on luvattu keväälle 2018. Kärsivällisempi odottelee Kirjanoidankin kanssa siihen asti.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...