Anne Leinonen: Kirjanoita

Kirjanoita

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjanoidan päähenkilö on 17-vuotias Aura, joka asuu Helbyssä. Helby muistuttaa jonkin verran 2010-luvun Helsinkiä, mutta on kuitenkin aivan toisenlaisessa maailmassa. Aura näkee välillä välähdyksiä toisenlaisesta Helbystä: syksyllä näyteikkunasta heijastuu lumimyrsky ja takana kulkee ihmisiä, joita siellä ei todellisuudessa kulje.

Hieman omituisten käänteiden jälkeen lukion kesken jättävä Aura saa työpaikan Menetettyjen unelmien talosta, joka on jonkinlainen kahvilan ja sosiaalitoimiston sekoitus. Siellä hän tutustuu uusiin, tärkeisiin ihmisiin ja kohtaa kirjoja – Auran Hellbyssä erittäin harvinaisia tavaroita. Näiden kirjojen sanoissa on todellista voimaa.

Aura huomaa pian olevansa monien mysteerien keskellä. On kiehtova Pyry, jolla on kummallisia salaisuuksia, on Menetettyjen unelmien taloa pyörittävä Raisa, joka kertoo salaisuuksia ja vaikuttaa todella mukavalta, mutta josta Auraa silti varoitellaan – aivan kuin Aura olisi sotkeutunut johonkin isompaan kuvioon, jota hän ei täysin hahmota.

Kirjanystävälle Kirjanoita on herkullista luettavaa. Etenkin nuoremmat lukijat saavat kirjasta paljon hyviä lukuvinkkejä: kaikki kirjassa mainitut teokset ovat mielenkiintoista luettavaa. Tarina on jännittävä, vaan jää harmillisesti täysin kesken. Jatko-osa Noitakirja on luvattu keväälle 2018. Kärsivällisempi odottelee Kirjanoidankin kanssa siihen asti.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...