Mari Strachan: Hiljaisuus soi H-mollissa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Odottamaton kuolema saa pienen walesilaisen kylän ihmiset enemmän tai vähemmän sekaisin. Salaisuuksia, jotka kaikki tietävät kaivetaan jälleen esille eikä kylä ole enää entisensä. Se mikä tekee kirjasta nuorten romaanin, on että kaikki tapahtumat kertoo 12-vuotias Gwenni-tyttö, joka haluaa selvittää kaiken, niin murhan kuin sukusalaisuudet.

Gwennin kertojaääni on parhaimpia ja aidoimpia lapsiääniä, joita kirjallisuudessa olen kohdannut. Jopa aikuinen löytää kirjasta tuttuja tuntemuksia ja tuntuu luontevalta samaistua Gwennien sielunelämään. Kokonaisuudessaan Hiljaisuus soi H-mollissa on surullinen lukukokemus, mutta kirjassa ei missään vaiheessa yritetä järkyttää härskiydellä tai hienostella juonenkäänteillä. Kirja on yksinkertaisesti todella aito, niin tapahtumien kulun kuin ihmisten osalta.

En menisi kuitenkaan suosittelemaan kirjaa aivan nuorille, kun koulussa on käyty perinnöllisyysoppi, on kirjaa turvallista lukea. Gwenni on 12-vuotias, uteliaisuudeltaan itseään vanhempi, mutta muutoin ikäisiään hieman lapsellisempi. Itse laittaisin tämän luettavaksi 5-6-luokkaisille tai viimeistään yläasteelle. Kaikille vanhemmille voin tätä myös lämpimästi suositella, kirjassa on samaa henkeä kuin Seitsemännen portaan enkelissä.

Ylistysten arvoinen esikoisteos, näitä kiitos lisää.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...