Stephen Hart (toim.): Historian suurimmat panssarivaunutaistelut : vuodesta 1916 nykypäivään

Osta kirja itsellesi

Stephen Hart on koonnut yksiin kansiin läpileikkauksen panssarivaunusodankäynnistä. Ensimmäiseksi kirja esittelee panssarivaunujen käsitteen ja syyt siihen, miksi niitä alettiin kehittää. Kirjan keskipiste on odotetusti maailmansodissa, jonka käsittelyyn kirja käyttääkin kolme neljäsosaa sisällöstään.

Kun kirjaa lukee, kaksi asiaa nousee esiin. Ensimmäinen näistä on aikakauden valokuvat panssarivaunuista. Autenttiset kuvat esittelevät monia tuntemattomampia malleja ja sitovat teoksen vahvasti todellisuuteen pelkän teorian sijaan. Toiseksi esiin nousevat kartat eri rintamista. Ne ovat samaan aikaan täynnä tietoa ja silti helposti lähestyttävissä.

Itselleni kirjan kiinnostavimmat osat ovat kuitenkin kirjan tuoreimmat osiot, jotka käsittelevät suhteellisen tuoreita yhteenottoja Afganistanissa ja Irakissa. Uutisten välityksellä nähtyjen tapahtumien näkeminen taktisesti on ainutlaatuista nähtävää.

Kaiken kaikkiaan Historian suurimmat panssarivaunutaistelut : vuodesta 1916 nykypäivään on asiantuntevasti koottu ja kiinnostava tietokirja. Sitä voi hyvin suositella henkilöille, joita panssarivaunut kiinnostavat.

Kommentti

  1. Kieltämättä ei kiinnosta, mutta toisaalta yleensä joka paikasta löytyy itselle uutta kiinnostavaa tietoa, joten varmasti tuo olisi hyvä ainakin selata läpi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...