Lauri Hirvonen: Hupsutupsu perustaa orkesterin

Hupsutupsu perustaa orkesterin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Hupsutupsu perustaa orkesterin on kolmas pienestä Hupsutupsu-pupusta kertova kirja. Tässä kirjassa Hupsutupsu on saanut uuden pikkusisaruksen ja joutuu totuttelemaan siihen, että vauva vie paljon isän ja äidin huomiota. Onneksi Hupsutupsu huomaa kuitenkin sattumalta, miten mukavia ääniä saa aikaan vaikkapa kilauttelemalla lusikalla lautasta ja alkaa etsiskellä kotoa myös muita soivia esineitä. Pian onkin aika perustaa orkesteri!

Orkesterissa ovat tietenkin mukana aiemmista kirjoista tutut pehmolelut Kauno ja Hirnu, ja uusi pikkusisaruskin osoittaa erinomaisia solistin kykyjä orkesteria ajatellen. Lopulta esitykseen saadaan mukaan koko perhe, ja mukavan yhteisen puuhastelun seurauksena uusi elämäntilannekin alkaa näyttää valoisammalta.

Hupsutupsu-kirjat ovat olleet 4-vuotiaan lapseni suosiossa, ja varsinkin ensimmäistä kirjoista, Hupsutupsun junamatkaa, luettiin vanhempien näkökulmasta jo hieman turhankin paljon. Uskoisin että näissä kirjoissa vetoaa lapsiin erityisesti mielikuvituksellisuus ja värikäs kuvitus. Uusin kirja antaa lisäksi paitsi hienon idean orkesterileikkeihin, käsittelee myös uuteen vauvaan sopeutumista ja koko perheen yhteisen puuhastelun tärkeyttä. Kirjoittaja on siis varsin hyvin kartalla lapsiperheiden elämästä, ja näyttääkin WSOY:n kertoman mukaan olevan kahden lapsen isä.

Salla P.

Olen kolmikymppinen kirjafani, joka lukee sekä työn puolesta että huvikseen. Kirjojen suhteen olen kaikkiruokainen, enkä hyljeksi mitään kirjallisuuden genreä. Työssä luen paljon nuortenkirjoja, mikä heijastuu tänne kirjavinkkeihinkin. Lisäksi olen entisessä elämässäni työskennellyt historian parissa, joten sitäkin aihepiiriä tulee seurailtua edelleen aktiivisesti. Kaunokirjallisuuden ohella pidän erityisesti ruoka-, ja urheilukirjoista, ja puutarha-aiheiset kirjatkin ovat viime vuosina hiipineet vaivihkaa kirjahyllyyni. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 304 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...