J. R. R. Tolkien: Húrinin lasten tarina

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

J. R. R. Tolkienin jälkeenjääneistä papereista on hänen poikansa Christopher Tolkien koonnut yhtenäisen kertomuksen, joka on Narn i chîn Húrin – Húrinin lasten tarina. Kieli on ehtaa Tolkienia, siis J.R.R.:ää, tarina veren ja tuhkan makuinen: kouriintuntuva ja kohtalokas. Lukijoiden onneksi ja ilahdutukseksi suomennostyön on tehnyt Kersti Juva.

Tarina itsessään on polveilustaan huolimatta tiivis ja illassa, parissa lukaistava, mutta kirjan kokoa kasvattavaa runsas lisämateriaali – lähinnä Christopher Tolkien kuvailee, miten teki isänsä papereiden toimitustyötä. Varmasti kiinnostavaa materiaalia Tolkien-faneille. Lisäarvoa antaa Alan Leen tekemä värikuvitus, joka kai on syy kirjan painavalle ja paksulle paperivalinnalle.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...