J.R.R. Tolkien: Húrinin lasten tarina

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

J.R.R. Tolkienin jälkeenjääneistä papereista on hänen poikansa Christopher Tolkien koonnut yhtenäisen kertomuksen, joka on Narn i chîn Húrin – Húrinin lasten tarina. Kieli on ehtaa Tolkienia, siis J.R.R.:ää, tarina veren ja tuhkan makuinen: kouriintuntuva ja kohtalokas. Lukijoiden onneksi ja ilahdutukseksi suomennostyön on tehnyt Kersti Juva.

Tarina itsessään on polveilustaan huolimatta tiivis ja illassa, parissa lukaistava, mutta kirjan kokoa kasvattavaa runsas lisämateriaali – lähinnä Christopher Tolkien kuvailee, miten teki isänsä papereiden toimitustyötä. Varmasti kiinnostavaa materiaalia Tolkien-faneille. Lisäarvoa antaa Alan Leen tekemä värikuvitus, joka kai on syy kirjan painavalle ja paksulle paperivalinnalle.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 868 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...