David Terrenoire: Hyvä naapurusto

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kätevää! Tunti sitten en ollut vielä kuullutkaan amerikkalaisesta kirjailijasta nimeltä David Terrenoire, mutta nyt istun jo tässä arvioimassa hänen dekkarinovellikokoelmaansa. Hyvä naapurusto ei siis todellakaan ole pituudella pilattu. 16-sivuinen kolmen kertomuksen vihko taitaa olla (jotkin pikkulasten kuvakirjat poislukien) lyhimpiä Kirjavinkeissä koskaan arvioituja teoksia. Mutta vinkin arvoinen se todellakin on.

Jokainen kolmesta novellista on äärimmilleen pelkistetty mutta silti täynnä dramaattista toimintaa ja yllätyksiä. Dekkariaiheet ovat sinänsä tuttuja: kosto, sairas mieli, rikoksen oikeutus. Täysi tarina neljässä sivussa! Terrenoiren tarinat ovat pirullisen ovelia; erityisesti lämpenin vihkosen avaavalle Yhteiseksi hyväksi -tarinalle.

Juri Nummelinin ja Lotta Sonnisen kääntämät flash-novellit ovat ilmeisesti alunperin kotoisin Flashing in the Gutters -blogista, joka on hävinnyt bittiavaruuteen jo noin vuosikymmen sitten. Kaksi novelleista on julkaistu noihin aikoihin suomeksi, niminovellin käännös on uusi.

Hyvä naapurusto oli mainio pikainen tuttavuus. Kannattaa lukea, jos jostakin näppeihinne (edes pariksi minuutiksi) saatte!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...