Anthony Daniels: I am C-3PO : the Inside Story

I am C-3PO: the Inside Story

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Anthony Daniels on näyttelijä, joka on aina ollut protokollakyborgi C-3PO:n sisällä ja antanut hänelle äänen. Hän on näytellyt samaa kuuluisaa hahmoa jo yli 40 vuotta, mutta edelleen hänen kasvonsa ovat aika tuntemattomat.

Aikoinaan 70-luvulla C-3PO tehtiin Danielsin mittojen mukaan, joten ei ole ihme, että hän kiintyi kultaiseen ystäväänsä ja on suojellut häntä sekä ajan hampailta että uudelta tekniikalta. Elokuvien lisäksi C-3PO eli Anthony Daniels on esiintynyt kymmenissä tuotannoissa, ja kirjassa hurahtaa neljäkymmentä vuotta ihan siivillä.

Kuten aina, Hollywood ei ole mitään ruusuilla tanssimista. Daniels kertoo hyvin avoimesti niin puvun kuin tuotantojen sisäisistä hankaluuksista ja siitä, kuinka pedantin britin on vaikea työskennellä muun muassa eläväisten amerikkalaisten näyttelijöiden ja maailman hiljaisimman ohjaajan kanssa.

I am C-3PO on katkeransuloinen ja intiimi muistelma yhdestä maailman kuuluisimman elokuva saagan tekemisestä. Anthony Daniels on ainoa, joka on ollut jokaisessa Tähtien sota -elokuvan tuotannossa ja silti hän kertoo kokemuksistaan hieman sivustakatsojan silmin.

Itse pidän tällaisista muisteloista, joissa tulee esille yhden henkilön ääni ja hänelle tärkeimmät muistot, jotka ovat paljon henkilökohtaisempia ja aidompia kuin mittavat eepokset koko tuotannosta.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...